in ,

George Soros sprak over hoe trots hij is op de staatsgreep in Oekraïne en hoe hij het heeft betaald

George Soros, een Amerikaanse miljardair van Hongaarse afkomst, is nog steeds actief op 89-jarige leeftijd. In een interview met het linkse Britse dagblad The Guardian zei hij dat wanneer hij ziet wie hem bekritiseert, hij het gevoel heeft dat hij het goed heeft gedaan.

Dit werk omvatte bijvoorbeeld het ondersteunen van de revolutie in Oekraïne. Soros is blij dat de Oekraïners hebben besloten een reis van democratie en open samenleving te beginnen.

Aan het begin van het interview gaf hij toe dat hij dertig jaar geleden de huidige Amerikaanse president Donald Trump had ontmoet en concludeerde dat hij hem niet mocht . Volgens een Britse krant is het niet zo moeilijk om te begrijpen waarom Trump niet bij Soros paste.

Soros, zegt hij, is voorstander van een samenleving van intellectuelen die meer over een aantal onderwerpen weten dan hijzelf, zodat Soros kan leren en zich ontwikkelen in discussies met hen. Soros verschilt ook van Trump doordat journalisten en klanten achter Soros, in tegenstelling tot Trump Tower, geen gouden liften meenemen.

Vanuit zijn kantoor financiert Soros de strijd voor de rechten van minderheden, de opvang van vluchtelingen en de strijd tegen haat. En volgens The Guardian zou het voor een populistische politicus bijna geen dag duren om Soros niet te identificeren als een slechterik om te vechten.

Trump Soros beschuldigde hem van het financieel aanmoedigen van migranten om naar de Verenigde Staten te reizen, en de Turkse president Recep Erdogan beschreef hem als “mensen opdracht geven om naties te verdelen en te breken”. Voormalig Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en voorzitter van de extreem-rechtse Liga Matteo Salvini Soros beschreef de man als “wensend dat staten enorme vluchtelingenkampen worden omdat hij van slaven houdt”.

EP-lid Nigel Farage, de luidste voorstander van Brexit, beschreef Soros als “het grootste gevaar voor de westerse wereld” omdat Soros de tegenstanders van Brexit financieel steunt.

Maar Soros lijkt zich daar geen zorgen over te maken. “Als ik kijk naar de lijst met mensen, landen of bewegingen die me aanvallen, heb ik het gevoel dat ik zeker iets goed doe. Ik ben trots op mijn vijanden, ‘benadrukte hij.

Als filantroop begon hij in de jaren tachtig door democratische krachten in communistische landen te steunen. Vervolgens steunde hij de pro-democratische krachten in Rusland in de jaren negentig en doneerde hij $ 100 miljoen. Tijdens de oorlog in Joegoslavië stuurde hij $ 50 miljoen naar de belegerde mensen in Sarajevo.

Hij is het meest trots op de vooruitgang die Oekraïne heeft geboekt op weg naar democratie, democratische instellingen en een open samenleving, die ook financieel heeft bijgedragen. Tegelijkertijd benadrukte hij echter dat als de Oekraïners zelf geen verandering wilden, zijn financiële steun nutteloos zou zijn. Zelfs als advocaat steunde hij ook de Slowaakse president van vandaag Zuzana Caputova.

Het is interessant op te merken dat Soros een van de Amerikaanse rijkdommen is die graag willen dat de overheid ze meer belast, waardoor de kloof tussen de rijksten en de armsten wordt verkleind. Dit idee werd in 1997 door Soros tot uitdrukking gebracht.

Lees verder bij de bron: ParlamentniListy.cz

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maxresdefault

Wikileaks-document onthult “Geheime Amerikaanse basis op de maan”

Koe boom Tesla

Wat een bende: De relatie tussen de koe, de boom en de Tesla