in , ,

Gepensioneerden kunnen nu al naar de rechter stappen: Pensioenwet Klijnsma in strijd met EU wetten

Het pensioenvoorstel van staatssecretaris Klijnsma schendt wellicht -rechten. Dat zegt jurist en aankomend hoogleraar internationaal pensioenrecht Hans van Meerten in De Telegraaf. Wanneer het het pensioenplan invoert, kunnen gepensioneerden en werknemers volgens hem een zaak tegen hun pensioenfonds aanspannen met het EU-handvest in de hand. Volgens Van Meerten is er wellicht sprake van onteigening, want ‘door de nieuwe worden mensen aangetast in hun '.

‘De regering heeft de pensioenregels niet getoetst aan het Handvest van de EU. Dat moet zeker worden gedaan, want het zou toch een blamage zijn als het juridisch niet houdbaar blijkt te zijn', zegt Van Meerten, werkzaam bij het internationale advocatenkantoor Clifford Chance.

Gepensioneerden kunnen nu al naar de rechter stappen, denkt Van Meerten. ‘Er is enkele jaren niet geïndexeerd en gepensioneerden zijn gekort. In het verleden is mensen een welvaartsvast beloofd. Of die belofte houdbaar is of niet, doet er juridisch gezien niet toe'. Wanneer Klijnsma haar plan invoert, wordt die zaak volgens Van Meerten alleen maar sterker.

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.

 

Foto via metamorphoses


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nu wil de EU zelfs bepalen hoe u uw brood roostert

EuroParlement gaat Zwarte Piet van ons afpakken