in , ,

Gepensioneerden kunnen nu al naar de rechter stappen: Pensioenwet Klijnsma in strijd met EU wetten

Het pensioenvoorstel van staatssecretaris Klijnsma schendt wellicht -rechten. Dat zegt jurist en aankomend hoogleraar internationaal pensioenrecht Hans van Meerten in De Telegraaf. Wanneer het het pensioenplan invoert, kunnen gepensioneerden en werknemers volgens hem een zaak tegen hun pensioenfonds aanspannen met het EU-handvest in de hand. Volgens Van Meerten is er wellicht sprake van onteigening, want ‘door de nieuwe worden mensen aangetast in hun koopkracht’.

‘De regering heeft de pensioenregels niet getoetst aan het Handvest van de EU. Dat moet zeker worden gedaan, want het zou toch een blamage zijn als het juridisch niet houdbaar blijkt te zijn’, zegt Van Meerten, werkzaam bij het internationale advocatenkantoor Clifford Chance.

Gepensioneerden kunnen nu al naar de stappen, denkt Van Meerten. ‘Er is enkele jaren niet geïndexeerd en gepensioneerden zijn gekort. In het verleden is mensen een welvaartsvast pensioen beloofd. Of die belofte houdbaar is of niet, doet er juridisch gezien niet toe’. Wanneer Klijnsma haar plan invoert, wordt die zaak volgens Van Meerten alleen maar sterker.

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.

 

Foto via metamorphoses


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin Kalafusz
4 jaren geleden

kudde dieren zijn wij Nederlanders ,zekere de oudere die zo al jaren met zich laten sollen ,stop met het vrijwilligerswerk ,als u gaat stemmen doet dit zeker niet op de huidige regeringspartij (VVD _PVDA ) en zeker D66 zijn mede schuldig aan het wanbeleid ,wij allen hebben de banken gered en vervolgens zijn de grote zakkenvullers nog steeds niet te vrede ,dus ….kom in verzet !!!!Een nieuw referendum zou er zekere aan moeten komen weg met het bang makerij er is geld in overvloed kijk maar wat wij betalen aan iedere asielpersoon (36.000 Euro p.p. ) hoogste tijd om uw stem te laten horen tegen dit kabinet en laten wij elkaar vinden en ons ongenoegen via de sociale media gebruiken ,alleen dan worden wij gehoord in Den Haag.

Nu wil de EU zelfs bepalen hoe u uw brood roostert

EuroParlement gaat Zwarte Piet van ons afpakken