in , ,

Gesjoemel met temperatuurmetingen onthuld

Heller 1 Knipsel

We hebben er al vaak aandacht aan geschonken op dit blog: de van temperatuurdata om opwarming te suggereren waar de ruwe data geen of minder opwarming laten zien.

In een hoorzitting van de commissie inzake en van de Amerikaanse senaat heeft Don Easterbrook, geoloog, een paar jaar geleden daarover een boekje open gedaan. (PDF hier)

Onlangs heeft Steve Goddard, pseudoniem van Tony Heller, software ingenieur en webmaster van ‘Real Science', datzelfde gedaan, onder de titel: ‘Evaluating the Integrity of Offical Climate Records' – met dit verschil dat zijn presentatie, geïllustreerd met talloze grafieken, naar mijn smaak wat helderder en toegankelijker was dan die van Don Easterbrook. Wie na het bekijken ervan nog twijfels mocht hebben, heeft het niet begrepen.

Uitgangspunt van zijn presentatie was dat er sinds de jaren veertig geen of weinig opwarming heeft plaatsgevonden, ondanks de paniekverhalen die daarover door officiële instanties worden verspreid. Heller verklaarde zijn leven lang ‘groen' (‘environmentalist') te zijn geweest. Hij haat autorijden en gaat meestal met de fiets of openbaar vervoer. Hij wordt niet betaald door de energieindustrie. En van 1980 – 2003 was hij aanhanger van de AGW-hypothese (‘Anthropogenic ') en ware gelovige in de opwarming van de atmosfeer. Maar daarna? Lees verder ….

In zijn professionele leven was hij was deskundige in kwaliteitsbewaking in de informatica-, waar alles perfect dient te zijn, want anders leidt dat tot miljoenenverliezen. Hij stelde vast dat dat niet gold voor de officiële temperatuurdata.

Aan de hand van een aantal grafieken, op basis van officiële data, laat hij zien dat de temperaturen in de VS in de periode 1934 – 36 aanzienlijk hoger waren dan in recente jaren. Maar in de meer recente historische meetreeksen van temperaturen van organisaties als de NASA en NOAA is die warmteperiode ‘weggemasseerd'.

Heller 1 Knipsel

Rond 1999 was er volgens James Hansen nog niet veel aan de hand.

Heller 2 Knipsel

Maar enkele jaren later kwam het klimaatalarmisme goed op gang.

Heller 5 Knipsel

Ook wijst Heller op de latere –  alarmistische – voorspellingen van Jim Hansen en Al Gore. Volgens Hansen zouden de lager gelegen delen van Manhatten in het begin van deze eeuw reeds onder komen te staan. En volgens Al Gore zou de Noordpool in 2014 ijsvrij zijn. Dat bleek allemaal niet juist.

Voorts herinnert Heller aan de de afkoelingsconsensus onder klimatologen in de periode 1940-1970. Deze afkoeling is retroactief uit de historische temperatuurreeksen van de NASA verdwenen.

Heller 4 Knipsel

Ook met de cijfers van de zeespiegelstijging is gesjoemeld. Deze zijn opgehoogd tot het dubbele van de traditionele metingen.

Aan het einde van zijn presentatie dankte Heller wijlen Bill Gray, een hurricane-deskundige, voor diens inspirerende invloed. Bill Gray werd in 1993 door Al Gore uitgenodigd om een ‘Global Warming'-bijeenkomst bij te wonen. Hij reageerde dat hij daarin niet was geïnteresseerd, omdat hij van mening was dat de AGW-hypothese niet klopte. Kort daarna werd de financiering van zijn onderzoek stopgezet. Tja, dat is vele klimaatsceptische wetenschappers overkomen.

Na afloop van de presentatie vroeg Fred Singer wat de reden was dat Heller in 2003 van gedachte veranderde wat betreft de AGW-hypothese. Heller antwoordde dat hij in die periode in Engeland werkte. Dat was in een tijd dat Engeland in geen jaren meer strenge winters had gehad. Maar op zijn reis van Cambridge naar London kwam hij met de trein vast te zitten in een sneeuwstorm. Dat paste niet in het AGW-verhaal. Toen besefte hij dat het hier om een cyclisch verschijnsel ging dat niets met CO2 had te maken.

Heller 6 Knipsel

Rest van de presentatie zie hier.

Lees verder via Bron: Climategate.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2016 07 22 14 37 07.pokemon20go20cia2002

‘Pokémon Go ontwikkeld door NSA’

NAVO

Hoogleraar: “De NAVO is één van de gevaarlijkste organisaties ter wereld, zo niet de gevaarlijkste”