in , , , ,

Gevaarlijke wildgroei van gezondheidsapps: ‘Er is veel zooi op de markt’

app 1561282722
Pexels / Pixabay

Je gebroken vinger controleren, een hartfilmpje maken of je bloedwaarden meten en doorgeven, het kan tegenwoordig allemaal via de app. Steeds meer artsen en patiënten maken gebruik van die mogelijkheid. Dat ontlast de en , maar tegelijkertijd hebben deskundigen zorgen over de veiligheid.

“Er is heel veel zooi op de markt, zonder onderbouwing. En dat geeft een risico”, zegt Lilian Lechner, hoogleraar gezondheidspsychologie.”

Patiënten nemen steeds meer medische handelingen op zich die eerder door de arts of gedaan werden. Zo hoeven patiënten bijvoorbeeld voor sommige botbreuken in het OLVG in sinds afgelopen week niet terug te komen voor standaard controlebezoek en een röntgenfoto.

Ze kunnen met behulp van een app zelf de rest van de medische handelingen verrichten.

De keerzijde

In de App Store en in de Play Store zijn inmiddels ruim 350.000 gezondheidsapps te vinden. Er is ook een keerzijde aan die populariteit.

“Er is gewoon onvoldoende over nagedacht,” zegt De Rooij. “Er is al veel wantrouwen over de kwaliteit van die metingen, het zou goed zijn als er dus een duidelijk keurmerk komt.”

“Als een stappenteller honderd stappen ernaast zit, heeft dat geen gevolgen. Als je glucosewaarden niet goed zijn, wél.”

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
WTF 1561286211

Weer 2 patiënten kliniek Den Dolder niet teruggekomen, normaalste zaak van de wereld

demonstratie 1561277179

Cijfers! Problemen gevende demonstranten zijn linkse, jonge mannen, wonend bij ouders zonder inkomen