in

Nieuwe studie: we worden vooral op de werkvloer met corona besmet

Niet in de horeca, ook niet in de theaters of bioscopen en zelfs niet op de scholen: de meeste besmettingen vinden plaats op de werkvloer.

Tenminste dat blijkt uit een studie van Geneeskunde voor het Volk, waarover Het Laatste Nieuws schrijft.

Kleine kanttekening: het onderzoek vond in België plaats, maar er is weinig reden om aan te nemen dat het in heel anders is.

De onderzoekers gingen de gangen na van 500 coronapatiënten, die ze tussen begin september en half oktober verzamelden bij elf huisartsenpraktijken in de grote steden in België.

In negen van de tien gevallen konden ze de bron van de besmetting achterhalen. Een op de vijf besmettingen vond op het werk plaats.

Net iets minder (19,5 procent) van de mensen liep het op via school, 17,3 procent van de gevallen viel te herleiden tot de ‘bredere familiekring' en 15,8 procent van de besmettingen vond plaats tijdens activiteiten in de vrije tijd.

Het Vlaams Agentschap Zorg en , verantwoordelijk voor het bron- en contactonderzoek is niet verbaasd……

Lees verder bij de bron: Wel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Radicale islamisten verklaren Frankrijk de oorlog: vrouw onthoofdt in Notre-Dame van Nice

Oeps: 58 van de 60 positieve coronatests blijken negatief