Goh, je verwacht het niet nu de zakken gevuld zijn: Tweede Kamer wil af van de OV-chipkaart

14917441990_b9e290b813_ov-chip

De zakken zijn gevuld bij bestuurders en bedrijven, het systeem die aan alle kanten gehacked was nog voordat het ingevoerd werd, willen we nu gaan opdoeken. Het heeft wat gekost hoor 1 miljard i.p.v. de 130 miljoen die aan het begin gecalculeerd was. Laten we niet vergeten die miljoenen zijn verdient door het afromen van de kaart houders.


Het einde van de huidige ov-chipkaart is in zicht. Een ruime Kamermeerderheid wil zo snel mogelijk af van het vervoersbewijs, net als de klagende reiziger. En alternatieven dienen zich al aan.

Regeringspartij VVD wil korte metten maken met het huidige chipkaartsysteem, net als CDA, D66, PVV en ChristenUnie. Morgen praat de Tweede Kamer over de toekomst van de ov-kaart.

‘We moeten af van die klantonvriendelijke kaart’, stelt VVD-Kamerlid Betty de Boer. De NS is al bezig om alternatieven te testen, maar dat gaat de regeringspartij niet snel genoeg. ‘Ophouden met testen. Ik wil dat vóór 1 juli een vernieuwd systeem voor reizen in het openbaar vervoer is uitgerold.’

De PVV noemt de gang van zaken rond de ov-chipkaart zelfs ‘een groot drama’. ‘Die chipkaart is een onding met gebreken’, zegt Kamerlid Barry Madlener. ‘Er moet een alternatief komen. En we willen het gewone treinkaartje terug.’

Betalen met telefoon

Experts zien veel in betalen met de mobiele telefoon. In- en uitchecken zou dan overbodig worden. Ook wordt nagedacht over een systeem waarbij de bankpas de ov-chipkaart vervangt, en over een systeem met een kaart waarbij de reiziger pas achteraf hoeft te betalen.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via Remko van Dokkum

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening