in , ,

Goh, je verwacht het niet nu de zakken gevuld zijn: Tweede Kamer wil af van de OV-chipkaart

De zakken zijn gevuld bij bestuurders en bedrijven, het systeem die aan alle kanten gehacked was nog voordat het ingevoerd werd, willen we nu gaan opdoeken. Het heeft wat gekost hoor 1 miljard i.p.v. de 130 miljoen die aan het begin gecalculeerd was. Laten we niet vergeten die miljoenen zijn verdient door het afromen van de kaart houders.


Het einde van de huidige ov-chipkaart is in zicht. Een ruime Kamermeerderheid wil zo snel mogelijk af van het vervoersbewijs, net als de klagende reiziger. En alternatieven dienen zich al aan.

Regeringspartij VVD wil korte metten maken met het huidige chipkaartsysteem, net als CDA, D66, en ChristenUnie. Morgen praat de Tweede Kamer over de toekomst van de ov-kaart.

‘We moeten af van die klantonvriendelijke kaart’, stelt VVD-Kamerlid Betty de Boer. De NS is al bezig om alternatieven te testen, maar dat gaat de regeringspartij niet snel genoeg. ‘Ophouden met testen. Ik wil dat vóór 1 juli een vernieuwd systeem voor reizen in het openbaar vervoer is uitgerold.’

De PVV noemt de gang van zaken rond de ov-chipkaart zelfs ‘een groot drama’. ‘Die chipkaart is een onding met gebreken’, zegt Kamerlid Barry Madlener. ‘Er moet een alternatief komen. En we willen het gewone treinkaartje terug.’

Betalen met telefoon

Experts zien veel in betalen met de . In- en uitchecken zou dan overbodig worden. Ook wordt nagedacht over een systeem waarbij de bankpas de ov-chipkaart vervangt, en over een systeem met een kaart waarbij de reiziger pas achteraf hoeft te betalen.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via Remko van Dokkum


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Pas op als de overheid een systeem gaat vereenvoudigen. Zeer grote kans dat het systeem vele malen meer onvriendelijk is dan het oude systeem (ik noem maar even het NL belastingsysteem) en wees vooral niet verbaasd dat veel meer prive informatie wordt ingegeven op het moment dat je gaat reizen. We hebben net de invoering van de afvalpas mogen meemaken waar terecht in Arnhem een procedure tegen de Gemeente is aangespannen en gewonnen omdat het systeem volledig onnodig gegevens van burgers opslaat over hun afval gedrag. Straks komen de energie smart meters. Dat is de situatie in NL. Volop aan de slag om NWO in te voeren.
Protesteren doet U bij Uw Gemeente, de Tweede Kamer en de EU. Nog langer wachten maakt de problemen alleen maar veel groter.

Piloten, artsen en wetenschappers spreken zich uit over chemtrails/contrails

Rotterdamse oud-wethouder regelde vakantie’s naar Turkije van zorggeld