in , ,

Goh, je verwacht het niet nu de zakken gevuld zijn: Tweede Kamer wil af van de OV-chipkaart

14917441990 b9e290b813 ov chip1

De zakken zijn gevuld bij bestuurders en bedrijven, het systeem die aan alle kanten gehacked was nog voordat het ingevoerd werd, willen we nu gaan opdoeken. Het heeft wat gekost hoor 1 miljard i.p.v. de 130 miljoen die aan het begin gecalculeerd was. Laten we niet vergeten die miljoenen zijn verdient door het afromen van de kaart houders.


Het einde van de huidige ov-chipkaart is in zicht. Een ruime Kamermeerderheid wil zo snel mogelijk af van het vervoersbewijs, net als de klagende reiziger. En alternatieven dienen zich al aan.

Regeringspartij VVD wil korte metten maken met het huidige chipkaartsysteem, net als , , en . Morgen praat de over de toekomst van de ov-kaart.

‘We moeten af van die klantonvriendelijke kaart', stelt VVD-Kamerlid Betty de Boer. De NS is al bezig om alternatieven te testen, maar dat gaat de regeringspartij niet snel genoeg. ‘Ophouden met testen. Ik wil dat vóór 1 juli een vernieuwd systeem voor reizen in het openbaar vervoer is uitgerold.'

De PVV noemt de gang van zaken rond de ov-chipkaart zelfs ‘een groot drama'. ‘Die chipkaart is een onding met gebreken', zegt Kamerlid Barry Madlener. ‘Er moet een alternatief komen. En we willen het gewone treinkaartje terug.'

Betalen met telefoon

Experts zien veel in betalen met de . In- en uitchecken zou dan overbodig worden. Ook wordt nagedacht over een systeem waarbij de bankpas de ov-chipkaart vervangt, en over een systeem met een kaart waarbij de reiziger pas achteraf hoeft te betalen.

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via Remko van Dokkum cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2153022708 a2a9554734 chemtrails1

Piloten, artsen en wetenschappers spreken zich uit over chemtrails/contrails

89fcc3c5a753906f1535c6e9 640 turkije1

Rotterdamse oud-wethouder regelde vakantie’s naar Turkije van zorggeld