in , ,

Rotterdamse oud-wethouder regelde vakantie’s naar Turkije van zorggeld

89fcc3c5a753906f1535c6e9 640 turkije1

De Rotterdamse oud-wethouder Orhan Kaya heeft volgens ingewijden Turkse Nederlanders met geld van zorgverzekeraars op vakantie gestuurd. De inwoners zouden voor hun psychische problemen in Turkije, het land van herkomst, moeten worden behandeld. In de praktijk gingen de ’patiënten’ gewoon op reis.

Zorgverzekeraars zouden hier achter zijn gekomen en zijn direct gestopt met het betalen van de declaraties. Door het frauduleuze handelen zou Stichting Renk Zorg, waar Kaya directeur was, mogelijk zelfs failliet zijn gegaan. Overigens wordt de voorganger van Kaya’s instelling, Stichting Parkzorg, eveneens in verband gebracht met oplichting. Parkzorg was van de veroordeelde Turkse psychiater Sinan G.

De curator, mr. L. Boender van DVDW Advocaten die het faillissement afhandelt, doet onderzoek naar de aantijgingen. Kaya zelf, die ook arts is, en zijn medebestuurders stellen echter dat de stichting op de fles is gegaan door ’een onoverbrugbaar lange periode tussen uitbetaling van de declaraties door de zorgverzekeraars’. De bestuurders hebben zelf het faillissement aangevraagd.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14917441990 b9e290b813 ov chip1

Goh, je verwacht het niet nu de zakken gevuld zijn: Tweede Kamer wil af van de OV-chipkaart

1601456527 ac2f1bd29e euro greece1

EU-geld voor bestrijding werkloosheid dreigt verloren te gaan