in ,

“Google Earth op steroïden”: nieuwe legertechnologie kan in huizen en gebouwen kijken

m_bos / Pixabay

Nieuwe mappingtechnologie waarvan verwacht wordt dat ze training- en simulatieoefeningen voor het Amerikaanse leger zal transformeren. Deze werd onthuld tijdens de IEEE Transportation Electrification Conference en Expo (ITEC) 2019 conferentie, meldde National Defense Magazine.

Jason Knowles, directeur en aan het Institute for Creative Technologies van de University of Southern California, een aan het leger gelieerd onderzoekscentrum, sprak op ITEC over de  nieuwe software voor het vastleggen en reconstrueren van terreinen die complexe omgevingen reconstrueert,  inclusief steden voor simulatieoefeningen en oorlogsplanning.

Het instituut maakt deel uit van een multifunctioneel team dat werkt aan de mapping-software (One Grass Terrain (OWT) -project).

Knowles beschreef de nieuwe software als  “ Earth op steroïden.”

Tijdens de onthulling toonde Knowles het publiek een foto van een vijandige basis die in ongeveer een uur werd vastgelegd en digitaal opnieuw werd gemaakt met behulp van commerciële software en een kleine drone.

“We waren in staat om die UAS op te werpen, dat binnen een uur vast te leggen, op de laptop te leggen, te verwerken en uit te zetten,” zei hij.

“Het vermogen om een ​​individu of een team naar buiten te laten gaan en hun eigen 3D-model te verzamelen voor invoer in hun modellering en simulatie is enorm voor ons”, zei hij.

“Het interieur van gebouwen wordt nu samengevoegd in dat 3D-model”, zegt Knowles. De software kan “de buitenkant van een gebouw niveau voor niveau strippen en zien wat zich in het gebouw bevindt. Dat is natuurlijk erg handig voor operators.”

Hij zei dat de software is gekoppeld aan GPS-gegevens, zodat oorlogsplanners toekomstige reële operaties kunnen organiseren.

Het snelle 3D-terreinopvang- en reconstructiesysteem wordt ondersteund door luchtfoto's van satellieten en vliegtuigen. Voor hogere resolutie kunnen verkenningsploegen kleine, draagbare drones inzetten om beelden met een hogere resolutie te verzamelen, voegde hij toe.

De software gebruikt machinaal leren en voor het samenvoegen van gegevens om “het model slim te maken, dus het is niet alleen [het identificeren van objecten in] afbeeldingen”, zei hij. Het kan bijvoorbeeld troepen vertellen of een buitenmuur van een vijandelijke basis moet worden doorbroken met een voertuig of munitie.

Lees verder bij de bron: activistpost.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe je iPhone jouw data deelt terwijl je slaapt

Islamitisch Londen te gevaarlijk geworden, honderden Somalische kinderen naar thuisland gestuurd