in , ,

Google gaat ook offline aankopen volgen

5346829113 22015fd16d google e1425280197796

Om adverteerders te tonen dat hun reclame al dan niet werkt, gaat Google nu ook offline betalingen met kredietkaarten analyseren en aan gebruikersprofielen linken.

Dat vertelde de techgigant op Google's jaarlijkse marketingconventie in San Francisco. Het bedrijf, dat het grootste deel van zijn fortuin haalt uit reclame-inkomsten, kondigt daar enkele nieuwe tools aan voor marketeers. De opvallendste is waarschijnlijk het programma dat toelaat om offline gegevens van een kredietkaart te linken aan de advertenties die de eigenaar online te zien kreeg. Op die manier zou een adverteerder kunnen te weten komen of die duurbetaalde advertenties ook echt effect hebben.

Met de tool zet Google een stap dichter bij de heilige graal voor marketeers: het meten van de ‘return on investment' van advertenties. Nu reclame steeds meer ‘targeted' en persoonlijk wordt, ligt dat anders. De apps op je smarthone weten wat je bekijkt en wanneer, en meestal loopt diezelfde account over verschillende toestellen zoals je laptop en tablet.

Ondertussen weet Google ook min of meer wat je in de fysieke wereld uitspookt. Het bedrijf heeft toegang tot de locatiegegevens van je smartphone, maar ook (in de ) tot de betalingen die je met een kredietkaart of betaalapps uitvoert. Voeg dat alles samen en Google heeft een goed beeld van jouw profiel. Daaruit kan het nagaan hoeveel advertenties overeen komen met een aankoop in de winkel. Het is bijvoorbeeld ook iets waar al een tijdje aan werkt.

De gegevens die adverteerders zien, zullen geen namen vermelden. Wat ze krijgen is bijvoorbeeld dat gebruiker 08a862b091c379fe9767615d10863 tien advertenties voor dure koffie zag en vervolgens 5,21 dollar (het bedrag van een dure koffie) besteedde in een winkel.

Geanonimiseerd dus, al betekent dat nog niet dat iemand je identiteit niet kan achterhalen mits enig zoekwerk.

Het programma draait voorlopig enkel in de , waar Google toegang heeft tot een beangstigende 70 procent van alle transacties met - en betaalkaarten. Die transacties worden vervolgens gelinkt aan de online browsergeschiedenis van de eigenaar.

Alles bij de bron; DutchIT

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blauwe moskee 620 298

EU kijkt toe terwijl Saudi Arabië en Turkije op de Balkan het Kalifaat oprichten

macron piramide 300x163

Wie financierde de campagne van Rothschild-bankier Emmanuel Macron?