in ,

Googles datastofzuiger biedt steeds meer ‘briljant griezelige’ trucjes

4678884792 acfeba9fe5 google privacy

Zelflerende machines leken kort geleden nog sciencefiction. In verschillende nieuwe apps van blijkt machine learning echter al een dagelijkse werkelijkheid te zijn geworden.

Het is inmiddels een cliché dat Google alles over je weet. Als je de zoekmachine, , Gmail en Android gebruikt, breng je een groot deel van je digitale leven in de wereld van Google door.

Het bedrijf gebruikt de gegevens van gebruikers al lange tijd om producten slimmer te maken, terwijl privacybeschermers waarschuwen over de gevaren van de zee aan gegevens die Google bezit.

Verschillende aankondigingen tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O benadrukken nog eens hoeveel data de zoekgigant in handen heeft. Maar veel meer dan in eerdere jaren weet het bedrijf te tonen hoe die gegevens benut kunnen worden om tot voor kort onmogelijke functies werkelijkheid te maken.

Lees verder: NU.nl

Lees verder via: PrivacyNieuws

Photo by samplereality cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
b29a963a597a8625 640 camera

Verontrustend: slimme camera weet wie je bent, hoe je je voelt en wat je wil kopen

13039782503 9fed92c78f VUmc

Alweer die dure zorg: Weer afkoopsom voor ex-bestuurder VUmc