in ,

Griekenland stevent opnieuw af op faillissement

1601456527 ac2f1bd29e euro greece1

Alle seinen staan inmiddels weer op felrood voor Griekenland: als het land geen 43 miljard euro in de komende 15 maanden krijgt, zal het Griekse schip kapseizen. Met alle gevolgen van dien.

De ogen van de wereld zijn momenteel gericht op Irak en Syrië. Wellicht ook nog op Oekraïne, Israël en Hong Kong maar dan houdt het wel zo’n beetje op. We lijken momenteel dus te missen dat veel dichterbij huis zich óók een tragedie voordoet, waarvan de repercussies ons potentieel veel harder kunnen raken.

Ik heb het over Griekenland. We hebben al een tijdje niks meer over dat land gehoord, omdat de colonne spindoctors van de EU enige maanden vrij effectief is geweest in het neerzetten van de mythe dat alles er inmiddels koek en ei was, en we ons niet meer hoeven druk te maken om Athene en omstreken. Geen nieuwe leningen, geen nieuwe lijken in de kast. Griekenland zit weer op de weg naar boven, alle schulden zullen worden afbetaald en daarna is het weer rozengeur en maneschijn.

Helaas zal je ooit moeten wakker worden uit een zoete droom, en het moment dat de wereld weer móét erkennen dat Griekenland insolvent is, lijkt bijzonder snel te komen. Kredietbeoordelaars zijn langzaamaan weer van hun optimisme aan het genezen en schotelen ons steeds pessimistischere scenario’s voor. Zoals S&P

Lees verder via www.dagelijksestandaard.nl.

 

Foto via dullhunk cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6221944359 c42326d1ac postcode1

Het ligt volgend jaar aan je postcode of huishoudelijke hulp nog wordt vergoed

13943826350 b6a298bc78 belasting1

Het is tijd om de belastingen van de gewone man aan te pakken