in ,

Grote groep gerenommeerde experts boos over uitblijven vitamine D-advies tegen Corona

blue and white plastic bottle

Een grote groep gerenommeerde experts is boos over de afwachtende houding van de over vitamine D. Zij willen dat mensen uit voorzorg vitamine D gaan slikken tegen .

Steeds meer studies tonen volgens hen aan dat vitamine D ervoor kan zorgen dat de kans dat je corona krijgt kleiner is en dat de infectie milder verloopt.

,,Alsof het ons niks interesseert dat intussen mensen dood gaan.''

Bijna twee maanden geleden riepen experts in deze krant iedereen op om vitamine D te gaan slikken tegen corona. Deze groep experts kreeg veel bijval van onder meer huisartsen, longartsen en andere hoogleraren.

Zo zegt de vooraanstaande hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell van de Vrije Universiteit: ,,Wachten op absoluut bewijs bij vitamine D lijkt onverstandig gezien het grote aantal mensen met lage vitamine D spiegels en de belangrijke rol die vitamine D speelt in het immuunsysteem.''

Hij is – in lijn met onder meer dit wetenschappelijke artikel uit The Lancet – voor het uit voorzorg slikken van vitamine D.  Sinds de oproep van de deskundigen, verschenen er bovendien meer studies die wijzen op het nut van vitamine D bij corona.

Hoogleraar Gezond Ouder worden …..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dieselgate

Uit metingen van de luchtkwaliteit in Stuttgart blijkt dat het verbod op dieselmotoren geen gevolgen heeft gehad!

53e5d5414a51a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c722d79dd964c 640 covid vaccin

‘Coronavaccin beschermt slechts 2 maanden tegen het virus’