in ,

Uit metingen van de luchtkwaliteit in Stuttgart blijkt dat het verbod op dieselmotoren geen gevolgen heeft gehad!

dieselgate

Groene leugen wordt blootgelegd …

Met een Corona-lockdown in Stuttgart en een verbod op dieselmotoren zou je denken dat de minder dieselauto’s op straat zouden leiden tot minder luchtverontreinigende stoffen. Maar verre van dat! De luchtmeetwaarden blijven ongewijzigd door het aanzienlijk verminderde verkeersvolume!

Het artikel verscheen hier voor het eerst bij TE , hat-tip EIKE .
(Vertaald / bewerkt door P.Gosselin)

Het rijverbod voor dieselauto’s en het verminderde autoverkeer als gevolg van de lockdown hebben geen effect op de waarden van de luchtmeetstations.

Een verminderd verkeersvolume heeft geen effect

De diagrammen voor stikstofdioxide van de afgelopen dagen laten schommelingen zien rond waarden tussen de 40 en 50 µg / m3. Het beroemdste meetstation van Duitsland, de Stuttgarter Tal Am Neckartor, toonde op 21 december om 10.00 uur een stikstofdeeltjesconcentratie van 44 µg / m3.

Evenzo schommelde de NO2-emissie bij het meetstation in Bad Cannstatt met ongeveer 40 µg / m3. Overigens wordt daar de 12-maandsgemiddelde waarde gegeven als 23 µg / m3, dus ruim onder de geldende grenswaarden: 40 µg / m3 voor het jaargemiddelde, 80 µg / m3 voor binnenruimtes en zelfs 950 µg / m3 op de werkvloer.

In de Verenigde Staten zijn de limieten met 100 µg / m3 zelfs meer dan twee keer zo hoog als op de Duitse wegen.

Opera Momentaufnahme 2020 12 21 110608 www.lubw .baden wuerttemberg.de

Dagelijkse metingen van NO2-fijnstof in Stuttgart Am Neckartor. Waarden schommelden rond de 50 µg / m3, ruim onder de 200 µg / m3 limiet. 

Dit is ook het resultaat van meetspecialist Martin Schraag, die de waarden ook heeft vergeleken met de verminderde verkeersstroom. Hij vat samen: “Het dagelijkse patroon van de verkeersmeetpunten Am Neckartor en Pragstraße is praktisch niet veranderd sinds de lockdown begon” op 16 december.

Bij de Pragstraße, een lange helling van Neckar naar Pragsattel, vond de piek plaats op 18 december om 17.00 uur nadat de lockdown was begonnen. Anders zien we hier ook waarden schommelen rond de 40 µg / m³, met typische maxima om 17.00 uur. “

Bildschirmfoto 2020 12 21 um 17.33.22

Schraag zegt over de vergaande rijverboden in Stuttgart:

Het is onwaarschijnlijk dat deze waarden worden veroorzaakt door dieselauto’s. Zelfs de dieselauto’s uit de Euro 5-klasse mogen al maanden niet in de kleine groene zone van Stuttgart! Tijdens de lockdown in april waren Euro 5-dieselauto’s alleen verboden op enkele routes en was de controle nog laks. “

Strenge voertuigvoorschriften

Naast de lockdown heeft Stuttgart waarschijnlijk de meest uitgebreide rijverboden in Duitse steden: dieselvoertuigen met de Euro 3 en 4-norm mogen sinds 1 januari 2019 de hoofdstad van Baden-Württemberg niet meer binnenkomen. Getroffen door het rijverbod zijn niet alleen enkele bijzonder drukke straten in het stadscentrum zoals in andere steden, de verbodszone strekt zich uit tot Kornwestheim, Gerlingen en geldt voor de buitenwijken, die op de Fildern liggen – eerder landelijke gebieden met minder ontwikkeling. Zelfs nieuwe Euro-5-diesels zijn sinds 1 juli 2020 verboden in het centrum van Stuttgart.

Verboden op basis van valse aannames

De reden voor de verboden van de minister van Transport, Winfried Herrmann (Groene Partij) uit Baden-Württemberg, was dat de onderliggende rekenmodellen erg goed waren. Hij gebruikte ook de niet bijzonder nauwkeurige metingen in de Pragstraße die werden verkregen met oude passieve recorders – een continu meetstation bestond daar pas sinds oktober – en een berekende projectie voor het jaar 2021 als rechtvaardiging om Euro-5-diesel uit Stuttgart te weren.

Daarbij negeerde hij het feit dat de nieuwe Rosenstein-tunnel vanaf 2021 aanzienlijke verkeersstromen ondergronds zou verplaatsen en een belangrijke bijdrage zou leveren aan het verlichten van het verkeer op de Pragstrasse. De stad Stuttgart had dit enige tijd geleden zelfs in haar plan voor schone lucht beschreven.

Bildschirmfoto 2020 12 21 um 17.33.08

Chauffeurs uit hun auto dwingen

Het hoofd van de Deutsche Umwelthilfe eV . (Duitse Vereniging voor Milieuhulp) en frequent flyer Jürgen Resch heeft Stuttgart ook overspoeld met rechtszaken omdat de extreem lage grenswaarden werden overschreden. Alleen rijverboden voor dieselvoertuigen kunnen de waarden verlagen en mensenlevens redden, betoogde hij. En de administratieve rechters wuifden dergelijke rechtszaken door.

De economische gevolgen in de stad zijn dramatisch. Autobezitters hebben hun drie- of vierjarige auto’s moeten verkopen. Veel daarvan worden nu gereden in landen in Oost-Europa.

Geen verandering

Dus na deze fundamentele strijd tegen diesel in de stad waar de auto werd uitgevonden, zou je verwachten dat de luchtkwaliteit in de stad aanzienlijk zou zijn veranderd als gevolg van de lockdown en het drastisch verminderde autoverkeer.

Maar dat is niet zo geweest!

De grootschalige “Corona car lockdown” -test toont aan: dieselauto’s kunnen het niet zijn. Toch gaat de diesel-leugen door.

Lees verder bij de bron: Uit metingen van de luchtkwaliteit in Stuttgart blijkt dat het verbod op dieselmotoren geen gevolgen heeft gehad!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
covid 19 docu the system

59% Fransen weigert Covid vaccin en wordt gestraft met uitsluiting openbaar vervoer

blue and white plastic bottle

Grote groep gerenommeerde experts boos over uitblijven vitamine D-advies tegen Corona