in , , , ,

Handig net zo voor de dure kerstdagen: EU-ambtenaren ontvangen nu meer dan € 20.000 per maand

Bru-nO / Pixabay

De hoogste ambtenaren van de Europese Unie verdienen nu meer dan € 20.000 (£ 18.000) per maand, ongeveer € 400 meer, inclusief rechten per maand.

Zoals de Duitse krant Bild onthulde, werden de salarissen en pensioenen van de EU met terugwerkende kracht verhoogd vanaf 1 juli 2018 en net op tijd voor Kerstmis.

De loonstijging in de kosten van levensonderhoud betekent dat Jean-Claude , voorzitter van de , nu ongeveer € 32.700 per maand zal verdienen, € 550 meer dan hij was. De EC heeft gezegd dat de stijging van 1,5 procent een verhoging van de kosten van levensonderhoud is, gelijk aan € 6.600 per jaar.

Met behulp van de kosten van levensonderhoud in België en , evenals bureaucraten in de lonen van andere EU-landen als leidraad, berekent het bureau voor de statistiek van de EU de jaarlijkse salarisverhogingen voor EU-commissarissen.

EU-ambtenaren betalen minder Europese inkomstenbelastingen dan hogere inkomstenbelastingen in België en Luxemburg.

Een woordvoerder van de Europese Commissie zei:

“Gezien de jaarlijkse van 2,1 procent in Brussel en Luxemburg, waar meer dan 80 procent van de EU-ambtenaren werken, zal de nominale stijging van 1,5 procent daadwerkelijk leiden tot een effectieve loonvermindering in met 0,6 procent ”.

Hij zegt: “In feite is er dit jaar geen ‘toename’”.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

wij betalen…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De belangrijkste belastingwijzigingen voor uw portemonnee per 1 januari 2019

Nederland in de uitverkoop: laatste grote energiemaatschappij in overheidshanden, Eneco wordt verkocht via veiling