in

Hebben we een pandemie … en dan schrappen verzekeraars hun pandemiedekkingen

Minder auto’s op de weg door corona, dus lagere verzekeringspremies? Anders dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar autoverzekeraars geld terugstorten, is vrijwel geen enkele Nederlandse schadeverzekeraar tot nu toe plan de autopremies aan te passen.

Aan de andere kant grijpen verzekeraars al wel in: het is bij nieuwe verzekeringen niet meer mogelijk schade door een pandemie af te dekken.

Probleem voor de verzekeraars bij deze coronapandemie is dat, door de lockdowns om verspreiding het virus te voorkomen, heel veel klanten tegelijkertijd schade lijden.

Tóch dekking bieden kan verzekeraars in problemen brengen: de ontvangen premies zijn onvoldoende om de schade te dekken. Dus hebben verzekeraars sinds het uitbreken de pandemie hun dekkingen teruggeschroefd.

Bij lopende annulerings- en evenementenverzekeringen die pandemieschade dekten voordat de coronacrisis ontstond, wordt in principe gewoon betaald. Voorwaarde is …..

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oostenrijkse studie vindt “teken van menselijke tussenkomst” in COVID-19

Rutte: “Ik zeg het wel vaker: Nederland is een gaaf land.”