in , ,

Heeft Facebook stiekem toegang tot de camera van uw iPhone?!

40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Het lijkt erop dat mogelijk te maken krijgt met meer onderzoek en ernstige beschuldigingen van privacyschendingen.

Naar verluidt hebben meerdere iPhone-gebruikers zich gemeld op en klagen dat de Facebook-app in het geheim de van hun op de achtergrond activeert terwijl ze door hun Facebook-feeds bladeren of naar de foto's op het sociale netwerk kijken.

Zoals te zien is in de onderstaande , verschuift een probleem met de Facebook-app voor iOS de app enigszins naar rechts als een gebruiker op een afbeelding of video op het sociale scherm op volledig scherm klikt en deze vervolgens weer normaal maakt.

Het opent links een ruimte van waaruit gebruikers de camera van de iPhone op de achtergrond kunnen zien geactiveerd.

Op dit moment is het echter niet duidelijk of het alleen een UI-bug is waarbij de Facebook-app alleen toegang heeft tot de camera-interface, of het ook gebruikt om video's op te nemen of te uploaden, wat, indien bewezen dat het juist is, het meest rampzalige moment in de geschiedenis van Facebook zou zijn .

Het privacyprobleem trok onmiddellijk de aandacht van andere Facebook voor iOS-gebruikers, velen van hen probeerden het probleem te reproduceren maar faalden, wat waarschijnlijk suggereert dat de buggy-software-update niet voor iedereen wereldwijd is uitgerold en mogelijk slechts een fractie van Facebook-gebruikers treft.

Het Hacker Nieuws was ook niet onafhankelijk in staat om de bug te reproduceren en kan daarom de authenticiteit ervan niet verifiëren.

Joshua Maddux, een van de gebruikers die deze bug ontdekte, beweerde dat hij deze had getest en kon repliceren op ten minste 5 verschillende iPhones met iOS 13.2.2, de nieuwste iOS-versie.

“Ik zal opmerken dat iPhones met iOS 12 de camera niet tonen maar niet zeggen dat deze niet wordt gebruikt,” zei Maddux.

Sommige gebruikers hebben het probleem ook getest nadat ze cameratoestemmingen van Facebook hadden ingetrokken, en ze ontdekten dat de achtergrondruimte in dat geval slechts een zwart scherm was.

Aangezien geen van de Android-gebruikers een soortgelijke fout in Facebook heeft opgemerkt of geklaagd, lijkt het erop dat de bug alleen sommige Facebook voor iOS-gebruikers treft.

Het nieuws kwam minder dan een week nadat Facebook had toegegeven dat ongeveer 100 app-ontwikkelaars de gebruikersgegevens in bepaalde Facebook-groepen, inclusief hun namen en profielfoto's, mogelijk onjuist hadden benaderd .

Lees verder bij de bron: thehackernews.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8179539544 d441cbb20b hoog water Kockengen1

Koopkrachtplaatje, daar gaan we weer: Huishoudens volgend jaar meer geld kwijt aan waterschappen

vaccines babies.schedulejpg e1482316483880

En er wordt al heel wat afgeprikt: WHO keurt voor het eerst ebola-vaccin goed