in , ,

Koopkrachtplaatje, daar gaan we weer: Huishoudens volgend jaar meer geld kwijt aan waterschappen

Huishoudens gaan volgend jaar meer betalen voor het werk van de waterschappen. Gemiddeld zal een gezin met een eigen woning van 200.000 euro in 2020 ongeveer 335 euro per jaar aan waterschapsbelastingen betalen.

Dat is een verhoging van rond de 3,6 procent ten opzichte van dit jaar. Voor bedrijven zal de lastenstijging vergelijkbaar zijn.

Dat blijkt uit een inventarisatie door de Unie van Waterschappen van de tariefvoorstellen, die de waterschapsbesturen op dit moment bespreken.

„De hogere rivierafvoeren, extremere regenbuien en langere perioden van droogte van de laatste tijd zijn allemaal signalen dat het verandert. We moeten meer investeren om dijken en watersystemen tijdig aan te passen.

Met innovatieve oplossingen, samenwerking en een efficiënte bedrijfsvoering houden we de lastenstijging zo beperkt mogelijk. Door de opgaven waar de waterschappen nu voor staan is enige lastenverhoging helaas onvermijdelijk”, zegt Toine Poppelaars ……

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

En we blijven maar meer belasting betalen, terwijl belasting heffen volgens de grondwet illegaal is, maar ja, die Haagse criminelen lappen zelf iedere wet aan hun laars.

Nederland in Verval
1 jaar geleden

Er is een heel groot verschil tussen de manier waarop burgers met hun geld omgaan en hoe de overheid met geld omgaat.
De overheid koopt wat zij denkt wat zij nodig heeft en vindt dat daarbij niet op een dubbeltje behoeft te worden gekeken. Wie het wagenpark van de overheid beperkt ziet dat alles er nieuw uitziet. Alsof de auto’s net uit de showroom komen. Totaal anders dan wat je in het buitenland als Spanje ziet, waar politie in oudere voertuigen rijdt en waar apparatuur er duidelijk gebruikt uitziet.

Bij de burgers gaat het duidelijk anders. Burgers hebben steeds minder geld ter beschikking en kopen steeds vaker tweedehands spullen omdat nieuw niet meer te betalen is. Een nieuwe auto kopen is uitzondering geworden. Maar ook meubels en huisraad wordt steeds mer tweedehands aangeschaft.

Het is duidelijk dat de werkende bevolking, de enige partij die werkt voor zijn geld, leeft van de kruimels die overblijven als de bedrijven, de banken en de overheid hebben gegeten.
De superrijken zijn de laatste 30 jaar enorm veel rijker geworden, de bevolking heeft op geen enkele manier van mee profiteren. Het is niets minder dan schandalig en een revolutie waard.

via http://blog.zorgkiezer.nl/zorgverzekeringen/infographic-welke-zorgverzekeraars-horen-bij-elkaar/

Zorgpremies ‘omlaag’ bij grote verzekeraars en tóch zijn veel mensen duurder uit

Heeft Facebook stiekem toegang tot de camera van uw iPhone?!