in

Het controversiële door Bill Gates gefinancierde plan om de zonnestralen te dimmen, gaat stilletjes verder

bge

Een bizar klinkend plan om de aarde te redden, gefinancierd door tech-goeroe Bill Gates, gaat “stilletjes” vooruit.

Het plan – om de zonnestralen en hun impact op de aarde te dimmen – is naar verluidt allemaal bedoeld om het milieu te helpen revitaliseren en zo het menselijk ras te redden.

Wat zijn de details?

De miljardair-filantroop is vastbesloten om de aarde te redden, ongeacht de kosten.

“Hoewel je misschien aandacht hebt besteed aan Gates ‘ inspanningen op het gebied van vaccinatie en lockdowns, is het je misschien niet opgevallen dat een van de meest controversiële doelen van Gates zojuist groen licht kreeg: een project dat zou helpen de zon buiten te houden,” Douglas Golden van de Western Journal schreef.

Reuters meldde dat het geo-engineeringplan – een project van Harvard University dat grotendeels door Gates wordt gefinancierd – “van plan is een controversiële theorie uit te testen dat de opwarming van de aarde kan worden gestopt door deeltjes in de atmosfeer te spuiten die de zonnestralen zouden reflecteren.”

De nieuwsorganisatie meldde dat het Zweedse Space Corporation al vorderingen heeft gemaakt bij het testen van de theorie.

“Openluchtonderzoek naar het sproeien van minuscule, zonreflecterende deeltjes in de stratosfeer om de opwarming van de aarde te compenseren, is jarenlang stilgevallen door controverses, waaronder dat het de nodige reducties in de uitstoot van broeikasgassen zou kunnen opheffen”, meldde Reuters. “In een kleine stap kwam de Swedish Space Corporation deze week overeen om Harvard-onderzoekers te helpen bij het lanceren van een ballon in de buurt van de Arctische stad Kiruna in juni. Het zou een gondel vervoeren met 600 kg wetenschappelijke uitrusting op 20 km hoogte.”

Golden citeerde ook het tijdschrift Nature, dat het plan opsplitste in gemakkelijker te begrijpen termen.

“Het idee is simpel: spuit een aantal deeltjes in de stratosfeer, en ze zullen de planeet afkoelen door een deel van de zonnestralen terug de ruimte in te reflecteren”, schreef Jeff Tollefson van Nature in 2018. “Wetenschappers zijn al getuige geweest van het principe in actie. ”

“Toen de vulkaan Pinatubo in 1991 op de Filippijnen uitbarstte, injecteerde hij naar schatting 20 miljoen ton zwaveldioxide in de stratosfeer – de atmosferische laag die zich uitstrekt van ongeveer 10 tot 50 kilometer boven het aardoppervlak”, voegde Tollefson eraan toe. “De uitbarsting veroorzaakte een waas van sulfaatdeeltjes die de planeet met ongeveer 0,5 ° C afkoelden. Na ongeveer 18 maanden keerde de gemiddelde temperatuur op aarde terug naar wat het was vóór de komst van de uitbarsting.”

Reuters meldde dat het plan vooruit zou kunnen gaan in de “herfst van 2021 of lente van 2022” en dat “een kleine hoeveelheid … niet-giftige calciumcarbonaatstof in de atmosfeer zou vrijkomen” om de theorie te testen.

Wat nog meer?

De notie van geo-engineering is controversieel, aangezien milieuactivisten hebben gewaarschuwd dat een dergelijk plan alarmerende gevolgen kan hebben.

“Er zijn verschillende problemen met dit plan, niet de minste daarvan is dat we niet weten wat de onbedoelde gevolgen kunnen zijn. Maar voor milieuactivisten is het probleem dat het de opwarming van de aarde niet oplost zoals zij het willen doen. ‘, Schrijft Douglas.

Reuters meldde ook dat veel tegenstanders van het plan bang zijn voor een “gladde helling om het klimaat te manipuleren”.

Niclas Hällström, directeur van de in Zweden gevestigde milieu activistische WhatNext? vertelde Reuters, “Er is geen verdienste in deze test behalve om de volgende stap mogelijk te maken. Je kunt de trigger van een bom niet testen en zeggen ‘Dit kan onmogelijk kwaad doen’.”

Hällström voegde eraan toe dat hij bedenkingen heeft bij het concept vanwege het “potentieel om regenpatronen of gewasopbrengsten te veranderen”.

Lili Fuhr, hoofd van de afdeling internationaal milieubeleid bij de Heinrich Böll Foundation in Duitsland, zei dat het project inderdaad “een belangrijke politieke rode lijn overschrijdt”.

“Ze willen niet stoppen bij dit kleine experiment. De reden is om grotere experimenten te doen,” legde ze uit.

Reuters meldde dat ….

Lees verder bij de bron: Worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dr. Fauci wordt gevaccineerd

Dr. Fauci wordt gevaccineerd aan linkerarm, klaagt over pijn aan de rechterarm?!

jaap van dissel

Jaap van Dissel: ‘Vaccin kan uitbraak en/of sterfte initieel doen toenemen’