in

Het gaat beginnen: Groei economie valt terug, koopkracht naar nul

geralt / Pixabay

De valt in de volgende kabinetsperiode terug naar 1,1 procent per jaar. De koopkracht groeit tussen 2022 en 2025 helemaal niet, zo verwacht het Centraal Planbureau.

Dat komt vooral door de vergrijzing.

De vergrijzing zet nu echt door, stelt het CPB vooruitblikkend in zijn zogeheten Middellangetermijnverkenning.

Daardoor krimpt de beroepsbevolking en stijgen de zorgkosten. Dat kost groei en koopkracht. Bovendien is de verwachting dat de vraag naar personeel fors stijgt. Het Rijk hield de afgelopen jaren over, maar daaraan komt een eind.

Aan het eind van deze kabinetsperiode ontstaat weer een tekort op de en dat houdt de komende jaren aan, luidt de sombere boodschap van de rekenmeesters van het CPB.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Geen gegevens gevonden

Geen gegevens gevonden

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
Gast
1 jaar geleden

Hebben de ouderen het weer gedaan. Sluit de grenzen en alles retour sturen. Moet je eens kijken hoe de kosten slinken en krijgen de mensen misschien weer meer te besteden.

Josina Kooren
Gast
1 jaar geleden

Helemaal waar Wilma die gelukszoekers krijgen alles wij betalen on rot aan ziektekosten en die gasten betalen niks maar worden toch geholpen, het is niet de vergrijzing maar alles wat ze binnen halen werken doen ze niet maar teren op onze zak van de mensen die zich rot werken en steeds minder te besteden hebben alles eruit inderdaad grenzen dicht moet je kijken wat een mooi rijk landje we dan weer zijn

EU is een grote leugen
Gast
1 jaar geleden

Het zijn inderdaad krachten achter de schermen (Rothschild CS, Khazarische maffia, Globalisten, Cabal) die bewust de economie kapot willen maken. Uiteraard moet het lijken dat het komt door andere factoren als vergrijzing, maar dat is natuurlijk onzin want er is een giga grote pensioen pot. Wie een beetje wakker is weet precies wat er gaande is. En we weten precies wat de “schoften achter de schermen” willen namelijk een fascistische wereld regering. De vraag is of voldoende mensen wakker zijn en zien wat er aan de hand is … en in actie komen. En vergis U niet: ook politiek leiders zitten in dat complot zoals Merkel, Macron en waarschijnlijk ook Rutte.
Voor wie de situatie in de VS volgt weet dat daar precies hetzelfde aan de hand is met de Deep State. Een corrupte CIA, FBI, FED etc die in decennia een heel land hebben weten te ondermijnen. De conspiracy denkers hebben vanaf het begin gelijk gehad.

Nieuwe cijfers onthullen enorme toename van Engelse kinderen met ernstige allergische reacties

Bouwbedrijven vallen bij bosjes om, ‘echte klapper komt in 2020’