in , , , ,

Uw koopkracht gaat straks rechtstreeks naar de zorg (maar geen politicus die het durft te zeggen)

wir_sind_klein / Pixabay

De toekomst van de zal in de komende verkiezingscampagne waarschijnlijk een van de belangrijkste thema’s vormen.

Het berekende eind vorig jaar in haar middellange termijnraming dat tussen 2021 en 2025 – de regeerperiode van een nieuw – de zorgkosten zullen toenemen van €84 tot €100 miljard, een reële stijging van 2.7% per jaar.

Door de sterk stijgende zorgkosten zal er in de komende jaren – gemiddeld genomen – geen ruimte zijn voor koopkrachtverbetering voor burgers.

De groei van de Nederlandse zal volledig worden besteed aan extra collectieve uitgaven, zoals die aan de zorg. Hiermee is het dilemma voor een komend kabinet: kiezen we voor zorg of voor koopkrachtverbetering?

Is het acceptabel en te verkopen dat burgers er zelf niet op vooruit gaan, maar alle ruimte voor koopkrachtverbetering wordt gebruikt om de groei van de zorguitgaven mee te betalen? Zorg die vooral door anderen wordt gebruikt.

Hoe solidair is de gezonde Nederlander?

Zijn gezonde Nederlanders zo solidair met mensen die zorg gebruiken dat ze bereid zijn jarenlang van koopkrachtverbetering af te zien? Of zal een nieuw kabinet de groei van de zorgkosten moeten beperken om ruimte te houden voor koopkrachtverbetering?

Op dit moment zijn politieke partijen ….

Lees verder bij de bron: Wynia’s Week


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. En voorlopig elk jaar 100.000 “toeristen” erbij, die hier voorlopig blijven. En de zorgkosten voor hun wordt betaald door……….

  2. En voor dat geld krijg je niet eens medische zorg !!! De hele geneeskunst 2020 kan voor het grootste deel bij het oud vuil want geen plaats voor voeding en geen plaats voor voedingssupplementen en talloze andere ontwikkelingen. Geneeskunst 2020 = MONEY-MONEY-MONEY en niets anders !!!

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

‘Vertrouw de overheid maar’: AstraZeneca, producent van Nederlands coronavaccin wordt beschermd tegen schadeclaims

Ook de Engelse regering fraudeert met coronacijfers