in ,

Nieuwe cijfers onthullen enorme toename van Engelse kinderen met ernstige allergische reacties

ziekenhuis 1574070215

Het aantal gevallen van kinderen in het ziekenhuis met ernstige allergische reacties in Engeland is de afgelopen zes jaar met 72 procent gestegen, volgens nieuwe gegevens van NHS Digital.

De cijfers verkregen door de Natasha Allergy Research Foundation registreren 1746 gevallen van ziekenhuisopnames met anafylactische shock bij personen van 18 jaar en jonger in 2018/19, vergeleken met 1015 in 2013/14.

Over het geheel genomen, inclusief volwassenen, was er een toename van 34% in opnames in dezelfde periode.

De cijfers laten grote regionale verschillen zien tussen kinderen die met anafylaxie in het ziekenhuis worden opgenomen. De gezondheidsregio met de grootste toename is Londen, waar het aantal gevallen met 166,7% is gestegen van 180 in 2013/14 tot 480 in 2018/19. Onder die tien en jonger is de toename 200 procent.

Tanya Ednan-Laperouse van de Natasha Allergy Research Foundation zei: “Deze angstaanjagende cijfers laten zien dat we te maken hebben met een allergie. Het aantal kinderen met allergieën en ernstige allergische reacties stijgt jaar na jaar met een zeer alarmerende snelheid.

“Wetenschappers begrijpen nog niet waarom het aantal kinderen met allergieën toeneemt. Daarom is het van vitaal belang dat we investeren in grootschalige onderzoeksprojecten naar zowel de oorzaken als de mogelijke remedies.”

Professor Hasan Arshad, voorzitter van allergie en klinische immunologie aan de universiteit van Southampton, zei: “Deze cijfers bevestigen wat we weten een zorgwekkende toename is van ernstige voedselallergie. We moeten niet vergeten dat achter elk van deze cijfers een kind of volwassene zit die de ernstigste gevolgen van een anafylactische shock heeft gehad. Veel te lang worden allergieën als een klein ongemak beschouwd. Het is tijd dat we ons allemaal concentreren op het voorkomen en genezen van allergie. ”

De regio East Midlands noteerde de op één na hoogste toename van gehospitaliseerde kinderen – een stijging met 145,5%. Derde kwam het oosten van Engeland, waar de stijging 84,2% was, gevolgd door de West Midlands (59,1%), North West (56%), Yorkshire en The Humber (50%), South West (23,5%), South East (21,9%) ). In het noordoosten bleef het aantal opnames statisch.

Tanya en haar man Nadim hebben NARF opgericht na de dood van hun 15-jarige dochter Natasha, die stierf na een ernstige allergische reactie na het eten van een stokbrood Pret a Manger met verborgen sesamzaadjes in juli 2016. Sinds haar dood heeft de regering heeft de wet van Natasha geïntroduceerd die food-to-go-winkels dwingt om volledige ingrediëntenetikettering te bieden. Het doel van de Stichting is het financieren en ondersteunen van onderzoek naar het genezen van allergieën.

Lees verder bij de bron: Natasha Allergy Research Foundation

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
justitie 1563978186 e1567163579848

Zo schokkend door en door en door en door rot is het OM, en er is niemand die het controleert

recessie 1548946650

Het gaat beginnen: Groei economie valt terug, koopkracht naar nul