in

Het “gave” Nederland ook groot in onlinedrugshandel binnen EU

Drugshandel via verborgen delen van het is weliswaar beperkt, maar speelt er een belangrijke rol in. Na en het neemt ons land de derde plaats in, staat in een rapport van en het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving (EWDD) in Lissabon.

Tussen 2011 en 2015 werd vanuit Nederland voor 17,9 miljoen aan drugs verkocht via onder meer de in juli opgerolde marktplaats Alphabay op het zogeheten dark web. Duitsland voert de lijst aan met 26,6 miljoen. In het Verenigd Koninkrijk ging het om ruim 20 miljoen. België neemt de vierde plek in met 4,7 miljoen euro.

Ecstasy en amfetamine brachten in Nederland 8,8 miljoen euro op, cannabis 3,7 miljoen en cocaïne 2,6 miljoen.

De onlinedrugshandel weet zich snel weer te organiseren als er een marktplaats offline is gehaald, aldus Europol-topman Rob Wainwright. Samenwerking en informatie-uitwisseling op Europees niveau is essentieel om deze dreiging tegen te gaan, zegt hij.

Lees ook eens verder bij de bron: europa-nu.nl

 

Drugs is blijkbaar hard nodig in het gave land van ….


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NPO wil meer geld van kabelaars=burgers

Uitbreiding continue screening door overheid