in ,

Het had zomaar in Nederland kunnen zijn: Japanse cyberminister heeft nog nooit een computer aangeraakt!

geralt / Pixabay

De kersverse minister van cybersecurity in is in opspraak geraakt, nadat hij had toegegeven dat hij nog nooit met een computer heeft gewerkt.

Vorige maand werd Yoshitaka Sakurada (68) door de Japanse premier Shinzo Abe aangesteld om zich te bemoeien met de internetveiligheid in land. Ook is hij belast met de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

USB-poort

Hij stelde zich in het parlement voor en kreeg van de oppositie een aantal doodnormale vragen. Zo werd hem gevraagd wat zijn ervaring is met computertechnologie. Zijn antwoord: “Ik ben sinds mijn 25ste zelfstandige en heb altijd aan mijn werknemers en secretaresses instructies gegeven, ik gebruik zelf geen computer.

Sakurada leek ook van zijn stuk gebracht toen hem werd gevraagd of er USB-poorten in gebruik zijn bij Japanse nucleaire faciliteiten.

Lees verder bij de bron: RTLZ

Weet u nog dat Ton Elias als parlementair onderzoeker naar ICT-projecten binnen de overheid niet wist wat een ip-adres was?

En niet te vergeten onze vicepremier Hugo Borst..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het gezwel “Kick Out Zwarte Piet” gaat nog even dooretteren en wil zaterdag wederom in Dokkum demonstreren

Defensie gaat Trumpiaans en koopt materieel voortaan bij voorkeur in Nederland