in , ,

Hollanders! Even bij de les blijven: Nieuwe wet in de maak die zeer vervelend inbreuk maakt op onze grondrechten

alarm 1543004627
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Ja inderdaad, Holland wordt wakker.

Want er wordt op dit moment een wet in elkaar gezet die zeer vervelend inbreuk maakt op onze grondrechten. Klinkt saai, maar neem 5 minuten de tijd om dit te lezen.

Deze wet heet Wet bestuurlijk verbod rechtspersoon. De bedoeling van de wet is, zo wordt tenminste gezegd door de schrijvers ervan, om OMG's (Outlaw Motorcycle Gangs) aan te pakken en te kunnen verbieden.

Is er iets anders aan de hand?

Als je de initiatiefwet gaat uitpluizen – ik heb de initiatiefwet onderaan dit artikel als link staan – dan ga je je toch echt serieus afvragen wat hier aan de hand is.

In een notendop:

  • Iedere vereniging, stichting en coöperatie, bv, nv maar ook vereniging van eigenaren kunnen verboden worden door de minister van Rechtsbescherming, Sander Dekker van de . Er wordt in de initiatiefwet met geen letter meer verwezen naar motorclubs. Dit geldt dus gewoon voor iedere rechtspersoon.
  • Dit mag de minister doen op basis van vermoedens dat er in strijd met de openbare orden gehandeld wordt. Dat is redelijk subjectief, er worden nagenoeg geen criteria aangegeven wanneer een rechtspersoon dan in strijd met de openbare orde handelt.
  • Nadat je verboden bent verklaard mag je naar de om alsnog je gelijk te gaan halen. Dat wordt nog een leuk financieel verhaal. Er valt als kleine vereniging of stichting natuurlijk nooit te vechten tegen een overheidsapparaat. Daar loop je financieel op leeg!!!
  • De minister mag ook direct alle goederen onder bewind stellen. Dat betekent dat lopende de zaak, die je zelf moeten opvoeren, je nergens bij kan.

En dan komt nu het mooiste van alles: in deze initiatiefweg is een artikel opgenomen die politieke partijen vrijwaart van deze wet, mits ze in de afgelopen 6 jaar hebben meegedaan aan gemeente, 2dekamer of eilandsraad .

Met andere woorden, alle huidige politieke partijen vallen buiten deze wet!!!!!

Wordt daar de openbare orde, zo nu en dan niet leden van politieke partijen betreden?
Staan zij boven de wet?

Hoezo deze wet?

Lees verder bij de bron: Krom is Krom

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
uh 1543003613

De uh minister uh heeft uh dus uh niet uh uh uh een uh antwoord op uh uh uh een uh hele simpele uh vraag uh

griekenland euro 1543007840

Gerucht: er zou worden gewerkt aan vierde noodplan om Griekenland en zijn banken te redden