in , , ,

Nederland gaat arme landen helpen met klimaatregels en jawel ook meefinancieren

censuur 1544013381
geralt / Pixabay

Dit loopt inmiddels meer dan de spuigaten uit mensen! Wij komen zometeen niet eens meer elke maand rond.

Dit is Nederland, een piepklein landje waar het bijna zo ver is dat een verwarmd huis alleen voor de rijken onder ons is weggelegd.

Nederland gaat arme landen helpen bij het nemen van klimaatmaatregelen.

De komende twee jaar is Nederland samen met Costa Rica voorzitter van een samenwerkingsverband, het zogenoemde NDC-partnerschap, dat ontwikkelingslanden helpt bij de uitvoering van de afspraken die op dit moment in Polen worden gemaakt.

Voor ontwikkelingslanden is financiering van klimaatmaatregelen belangrijk. Maar dat is bij dit partnerschap zeker niet het enige, vertelt minister Sigrid Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking. “Het gaat om meer dan financiering. Het gaat ook om technische assistentie en het goed inzichtelijk maken wat er moet veranderen in een land.”Mark Rutte van de Roverheid bew 550x350

Als er straks na de top in Polen een handboek met regels ligt, die voorschrijven hoe landen moeten handelen met het oog op het klimaat, gaat het om de praktische uitvoering ervan.

NDC staat voor Nationally Determined Contribution. Het gaat om de inspanning die elk land belooft te doen om de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs na te komen.

Het partnerschap waar Nederland nu voorzitter van wordt, is overigens iets anders dan het centrum voor wereldwijde klimaatoplossingen, dat dit jaar in Nederland van start is gegaan.

Al bijna tien jaar geleden werd in Kopenhagen afgesproken dat er vanaf 2020 elk jaar 100 miljard dollar door rijke landen ter beschikking wordt gesteld aan arme landen.

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
secret 1544891264

Groepen en clubs van de Europese geheime diensten

leugens 1544906695

Merkel: Het VN-migratiepact is juridisch bindend en moet voor alle VN landen bindend worden