in , ,

Honderden Amerikaanse tanks en houwitsers in Polen gearriveerd

dd5aefu0vwe

Russische professor internationale veiligheid acht ‘beperkt militair conflict' en Rusland steeds waarschijnlijker – Hulpdiensten bereiden zich voor op Noord Koreaanse kernaanval op Los Angeles.

Terwijl hoge militaire en politieke officials plichtmatig blijven verklaren niet uit te zijn op een conflict, gaat de NAVO ondertussen gewoon door met de voorbereidingen voor oorlog met Rusland. Drie dagen geleden kwamen er meer dan 1000 Amerikaanse tanks, houwitsers, pantservoertuigen en ander geschut in de Poolse havenstad Gdansk aan. Dit materiaal zal in het westen van het land worden gestationeerd, en vrijwel onmiddellijk deelnemen aan de grootschalige militaire oefening Dragon-17. Ondertussen vindt aan de andere kant van de grens de ‘grootste vertoning van Russische militaire macht sinds het einde van de Koude Oorlog' plaats, getiteld Zapad-2017.

 

Aan de NAVO oefening Dragon-17, die tussen 25 en 29 september plaatsvindt, nemen in totaal 17.000 soldaten uit 11 landen deel. De enorme hoeveelheid Amerikaans militair materieel die afgelopen week in aankwam is nog maar de eerste lading die valt onder het Operation Atlantic Resolve initiatief, dat bedoeld is als tegenwicht voor de toegenomen Russische militaire activiteiten bij Oost – activiteiten zoals de enorme militaire oefening Zapad-17 deze maand, die volgens het Kremlin juist een reactie is op de al geruime tijd aan de gang zijnde agressieve militaire opbouw van de NAVO langs de grenzen met Rusland.

Officials van de NAVO –waaronder secretaris-generaal Jens Stoltenberg-, Rusland en Wit-Rusland verklaarden dat ze geen directe bedreiging zien in elkaars grootschalige militaire oefeningen. Desondanks blijven beide partijen elkaar beschuldigen van het verhogen van de spanningen, en gaat de militaire opbouw van de NAVO, en Ruslands reactie daarop, gestaag verder. (1)

‘Beperkt militair conflict niet uitgesloten'

Professor Internationale Veiligheid Alexej Fenenko, werkzaam aan de staatsuniversiteit Lomonossov in Moskou, noemt de woorden van Stoltenberg dat hij de betrekkingen met Rusland weer wil verbeteren dan ook niets meer dan een ‘routine verklaring, die door niet één daadwerkelijke stap wordt ondersteund.' Onderhandelingen over het herstellen van het zwaar beschadigde onderlinge vertrouwen zijn er niet. ‘Daar wordt überhaupt niet eens over gesproken.'

Teken aan de wand is ook dat het officiële Rusland-NAVO dossier, dat op 27 mei 2017 afliep, deze keer niet verlengd werd, iets dat jarenlang vrijwel automatisch wel is gebeurd. Professor Fenenko sluit een ‘beperkt militair conflict' tussen de NAVO en Rusland dan ook niet langer uit. De NAVO gaat die ‘beperkte oorlog' mogelijk opnieuw in Georgië proberen uit te lokken, of anders /ook rond de Baltische staten, het Oostzee gebied of Transnistrië. (2)

Hulpdiensten bereiden zich voor op kernaanval op Los Angeles

Ondertussen bereiden hulpdiensten in Long Beach (Los Angeles) en Ventura County (ten noordwesten van L.A.) zich serieus voor op een Noord Koreaanse kernaanval. Internationaal veiligheidsexpert Hal Kampfer is ingeschakeld om medewerkers van hulp- en spoeddiensten uit te leggen wat er moet gebeuren als de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un een kernraket op Los Angeles afschiet.

‘Veel mensen zullen omkomen, maar een groot percentage van de bevolking zal het overleven. Die zullen risico's lopen en hulp nodig hebben.'

Omdat Noord Korea –dat gisteren opnieuw een ICBM teste en over afvuurde- enkel nog over kleine kernbommen lijkt te beschikken, zal bij een aanval ‘slechts' één vierkante mijl totaal worden vernietigd. Dat houdt echter wel in dat het complete centrum van Long Beach ‘toast is, zonder overdrijven.' Maar de belangrijkste ziekenhuizen, de luchthaven en de brandweer bevinden zich in heuvelachtig terrein en zullen de schokgolf vermoedelijk overleven.

Een kernbom op de stad zal een enorme hoeveelheid stof en oceaanwater dat door de explosie in de atmosfeer wordt gezogen op de overlevenden doen neerregenen. Daarnaast is er nog de nucleaire fall-out die een grote bedreiging voor hen vormt. Tel dat op bij de EMP die alles wat op electriciteit werkt zal uitschakelen, plus de miljoenen in Los Angeles die de supermarkten en benzinestations zullen bestormen en proberen te vluchten, en de chaos zal compleet zijn.

Bizar filmpje moet bevolking geruststellen

Het nabijgelegen Ventura County heeft zelfs een video getiteld ‘Noachs Ark' gemaakt voor de bevolking waarin een official van de gemeente –onder begeleiding van een vrolijk deuntje- instructies geeft hoe de mensen een schuilplaats moeten voorbereiden en de ramen van hun huizen met plastic moeten bedekken in het geval van een kernaanval. In het bizarre filmpje is te zien hoe een jongeman op straat loopt en schrikt van een kernexplosie op de achtergrond, en vervolgens… een liedje op zijn gitaar begint te spelen.

Onlangs berichtten we al over de run op survival- en dumpstores in de , vooral in Californië, en de explosief gestegen vraag naar ondergrondse bunkers in alle soorten en maten.

Bronnen:
(1) Zero Hedge
(2) Sputnik News
(3) Zero Hedge

Lees verder bij de Bron: Honderden Amerikaanse tanks en houwitsers in Polen gearriveerd

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1434793704 es 700x336

Europa voert de druk op Rusland op met nieuwe pestmaatregel

IMG 7910 702x336

De ‘zorgverzekering’