in ,

Europa voert de druk op Rusland op met nieuwe pestmaatregel

1434793704 es

Deze week heeft het Europees Parlement in Straatsburg de nieuwe regels voor de invoer en verdeling van in de EU goedgekeurd. De belangrijkste zorg voor de EU is het indijken van de machtspositie van . Door de beslissing krijgen de Europese lidstaten minder zeggenschap over van welke leverancier ze aardgas willen kopen.

Concreet worden de lidstaten tot “energiesolidariteit” gedwongen. Dat wil zeggen dat nationale overheden bepaalde strategische reserves moeten aanhouden om buurlanden bij te staan in geval van -schaarste.

Dat is natuurlijk vooral bedoeld om de Oost-Europese landen ter wille te zijn. Die zijn bijzonder afhankelijk van Russisch gas. Nu worden de Westerse buurlanden van bijvoorbeeld gedwongen om meer gas aan te kopen dan ze eigenlijk kopen voor het geval dat Polen haar hand zou overspelen in onderhandelingen met Gazprom.

Dat betekent dus dat de Duitse energieconsumenten moeten opdraaien voor het geopolitiek en diplomatiek onverantwoord gedrag van de russofoben in Oost-. Een gevaarlijke evolutie dus.

Bovendien moeten private energie- en distributiebedrijven “meer transparantie” aan de dag leggen bij het afsluiten van contracten met buitenlandse producenten en energieregulatoren moeten overtuigen in welke mate die deal belangrijk is voor de energieveiligheid van een land.

Concreet: wie als Belgische of Nederlandse energieleverancier een contract wil aangaan met Gazprom zal dus aardig zijn best moeten doen om de energieregulator ervan overtuigen dat dit contract te goeder trouw is en in het belang van de vaderlandse energieveiligheid, wat dat ook moge betekenen. Het stinkt naar een geopolitieke pestmaatregel.

Het is bovendien niet ondenkbaar dat dit een invloed op de energieprijzen zal hebben.

Bron

Lees verder bij de Bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BN VC424 congha P 20170913151845 702x336

Venezuela wil afstand doen van de dollar

dd5aefu0vwe

Honderden Amerikaanse tanks en houwitsers in Polen gearriveerd