in ,

Europa voert de druk op Rusland op met nieuwe pestmaatregel

Deze week heeft het Europees Parlement in Straatsburg de nieuwe regels voor de invoer en verdeling van aardgas in de EU goedgekeurd. De belangrijkste zorg voor de EU is het indijken van de machtspositie van Rusland. Door de beslissing krijgen de Europese lidstaten minder zeggenschap over van welke leverancier ze aardgas willen kopen.

Concreet worden de lidstaten tot “energiesolidariteit” gedwongen. Dat wil zeggen dat nationale overheden bepaalde strategische reserves moeten aanhouden om buurlanden bij te staan in geval van energie-schaarste.

Dat is natuurlijk vooral bedoeld om de Oost-Europese landen ter wille te zijn. Die zijn bijzonder afhankelijk van Russisch gas. Nu worden de Westerse buurlanden van bijvoorbeeld Polen gedwongen om meer gas aan te kopen dan ze eigenlijk kopen voor het geval dat Polen haar hand zou overspelen in onderhandelingen met Gazprom.

Dat betekent dus dat de Duitse energieconsumenten moeten opdraaien voor het geopolitiek en diplomatiek onverantwoord gedrag van de russofoben in Oost-Europa. Een gevaarlijke evolutie dus.

Bovendien moeten private energie- en distributiebedrijven “meer transparantie” aan de dag leggen bij het afsluiten van contracten met buitenlandse producenten en energieregulatoren moeten overtuigen in welke mate die deal belangrijk is voor de energieveiligheid van een land.

Concreet: wie als Belgische of Nederlandse energieleverancier een contract wil aangaan met Gazprom zal dus aardig zijn best moeten doen om de energieregulator ervan overtuigen dat dit contract te goeder trouw is en in het belang van de vaderlandse energieveiligheid, wat dat ook moge betekenen. Het stinkt naar een geopolitieke pestmaatregel.

Het is bovendien niet ondenkbaar dat dit een invloed op de energieprijzen zal hebben.

Bron

Lees verder bij de Bron: time2wakeup.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL COMPLEET VAN HET PAD AF
3 jaren geleden

Gelukkig worden steeds meer mensen wakker en leren dat de EU helemaal de belangen van de burgers niet behartigt. De NL overheid kan nog een tijdje met de EU meelopen, maar zal uiteindelijk ook wel weten dat er onder de NL burgers totaal geen draagvlak voor de EU meer bestaat. De vraag is niet of maar wanneer de EU klapt ….

di
3 jaren geleden

Straks moeten de Rusen weer helpen om de Geld-ratten uit europa te schoppen, Dit deed men eerder in 1945 -maar wel ten koste van 23 miljoen rusische soldaten en burgers.
.
De geldhoeren begrijpen niets van :”nationalisme’
[Je kan Europa niet uit elkaar spelen]

Venezuela wil afstand doen van de dollar

Honderden Amerikaanse tanks en houwitsers in Polen gearriveerd