in , ,

De ‘zorgverzekering’

IMG 7910

Ooit was er het ziekenfonds, je weet wel die paar tientjes per maand en je kon overal medische zorg krijgen. Niemand in de schuld geen eigen risico dus jezelf geen zorgen maken over je zorg.
Toen bedachten knappe koppen dat er iets anders moest komen, een zorgverzekering. Dus de zorg kwam in handen van marktpartijen, lees verzekeringsmaatschappijen.
En wat willen die maatschappijen, heeeeel veel geld verdienen en wel zoveel geld dat ze MILJARDEN in kas hebben, maar dat is nog niet genoeg. Nee ze willen nog veel meer geld, dus gaan wij straks 30 euro meer eigen risico betalen.

Dus krijgen zij nog meer geld en wij minder zorg en krijgen meer mensen een schuld bij de zorgverzekering, worden vervolgens aangemeld bij de ZorgAutoriteit die bovenop de premie nog een boete erbij doen. Dus mensen kunnen het helemaal niet meer en nooit meer betalen.

De Belgen betalen per maand 35 euro en de Britten hebben het in hun belasting verwerkt, niemand klaagt en iedereen is daar tevreden.
Het word gewoon eens tijd dat mensen in opstand komen, je weet wel iets wat in de jaren '60, '70 en '80 nog wel eens gebeurde. Maar nee wij laten ons als makke lammeren leiden en doen gewoon niets!

Hoe heeft men het toch bedacht om verzekeringsbedrijven in de zorg te betrekken. Ze maken uit in welk ziekenhuis je word behandeld, welke medicijnen je mag ontvangen en hoelang je in een ziekenhuis MAG blijven.

Nee, de zorgverzekering is de grootste fout die OOIT is gemaakt in .

dr-snuggles nieuwHonderden van dit soort constateringen  zijn te vinden op , klagen en niet gehoord worden. Nog steeds gaat er bij de mensen geen belletje rinkelen dat Facebook een soort vuilnisemmer dan wel doofpot is voor protesten. Zolang men niet op Facebook zit ziet men de werkelijke wereld waar niets kan en alles moet.

Wil je protesteren dan zul je eerst het draagvlak moeten onderzoeken, dan een protest organiseren daarna uitvoeren. Als het goed is gaat er dan een politieke partij er werk van maken om onrecht recht te trekken bij kracht van wet. De samenleving, waar U deel van uitmaakt heeft daar profijt van. Bovenstaande is van toepassing als het 1980 zou zijn, politieke partijen hadden toen nog macht. Nu is deze macht volledig uit handen gegeven aan de financiële wereld. Sluipend, als een kikker die langzaam gekookt wordt, is de maatschappij veranderd door ALLE openbare voorzieningen voor de bevolkingen  te gelde te maken. Van tot zorg ! Afvalstromen, telefonie en communicatie zijn in handen van particuliere bedrijven die tot doel hebben geld verdienen en verdelen onder aandeelhouders. Dat geld komt niet langer ten goede aan de maatschappij en beland bij de Jetset van de wereld.

Ondertussen merkt de bevolking dat prijzen stijgen, service achteruit holt en je een enorm bedrag betaald voor een dienst die gebrekkig is of in het geheel niet meer bestaat. Maar de mens in het algemeen heeft vertrouwen dat het goed komt, zoals het vroeger ging, dat heeft altijd gewerkt dus nu ook ! Het volgende is geconstateerd:

De verkrijgbaarheid van zorg schiet ernstig te kort, huisartsen draaien niet langer avonddiensten en weekenddiensten in elk dorp of stad. Apothekers volgen hun voorbeeld. Ziekenhuizen die over onvoldoende geld beschikken sluiten hun deuren of gaan failliet. Het gaat over geld, niet langer over en voor de bevolking van zo'n gebied. In Uw belang roepen de geldschieters ! De gevolgen zijn enorm. Grote gebieden zijn verstoken van eerste lijns zorg en worden afhankelijk gemaakt alternatieve geneeskunde en de drogisterijen die vrije verkoop medicijnen aanbieden. Zelf dokteren met alle gevolgen van dien. Tevens een grote opkomst van de alternatieve geneeswijzen. Je moet iets toch ?

De constatering dat er iets loos is, is gedaan, de politiek is aangesproken, in dit geval de lokale politiek, het verhaal:

In 200 is de huisartsenpost opgeheven in onze gemeente, deze huisartsenpost bediende 3 gemeenten, een kleine 60.000 mensen. Een alternatief werd aangeboden in de vorm van een spoedeisende hulp 40 km verderop. Een burgerinitiatief werd gestart en handtekeningen verzameld. Een kleine 40.000 handtekeningen verder en vele inspreek ronden bij de gemeente verder was er nog steeds niets. Behalve dat aan het licht kwam dat de statistieken gemanipuleerd werden, de aanrijtijden van ambulances en de bezetting hiervan een negatieve werkdruk opleverde. Er werd schande gesproken en diverse platforms werden uitgenodigd om uitleg te geven aan de (lokale)  politiek. Statistieken die niet deugden werden naar voren gehaald en de indommelende bestuurders en commissieleden werden ineens wakker na een uitspraak van de huisartsenvereniging. “Wij achten het beter dat een HAP 40 km van de bevolking voorradig is, dit om de aanrijtijden naar ziekenhuizen te bekorten, en zo de zorg te garanderen die de mensen toekomt”.

2005 naar 2017, 12 jaar verder, een failliet ziekenhuis, in de rest van de Rotterdamse regio sluitingen van spoedeisende hulp. Kaalslag van medicijnverstrekkers, vele  gesprekken met de veiligheidsregio Rotterdam en de driehoek van Burgemeesters van Regio Rijnmond en Voorne-Putten Rozenburg leveren het volgende op:

“De politiek erkent de problemen, echter men kan niets hiertegen doen. De veiligheid van de burger is gegarandeerd, zo blijkt uit de ( gemanipuleerde) statistiek. Hierdoor is er geen noodzaak iets te veranderen in de ingezette koers.”

Voor het burger-initiatief een domper van jewelste, 12 jaar actievoeren en de conclusie krijgen dat het protest geen stand houd. Aanbevelingen worden niet overgenomen en de kaalslag gebagatelliseerd. Nog steeds geeft het burgerinitiatief het niet op, gelijk een pitbull worden de tanden geslepen en een stichting ziet het levenslicht. Het doel van deze stichting ? De zorg voor de inwoners van het Europoort en randstad gebied verbeteren. Aanbevelingen doen en blijven onderhandelen totdat de veiligheid van de inwoners weer echt gewaarborgd kan worden. De oproep ? Sluit Uzelf aan en doneer gelden zodat de onderhandelingen verder kunnen gaan.

Nadere informatie vindt U op de website http://www.stichtingacutezorgvpr.nl/

Als opinieschrijver op deze vrijdenker site urubin.com heb ik mijn twijfels over de opzet van dit protest. De bevolking, over wie het gaat, begrijpt deze de opzet eigenlijk wel ? De man en vrouw met de Pet en Rok bemerkt geen verschil en heeft zelfs nooit van het protest gehoord. Als we kijken naar de opkomst ziet men allemaal ouderen en een enkele jongere. Het leeft niet langer ! Dat ligt niet aan de gebeurtenissen sinds 2005, wel aan de veranderingen in de techniek. Achter het toetsenbord leest men wel wat, doch het credo “Mij gebeurd niets” is nog steeds van toepassing. De staat die verantwoordelijk zou moeten zijn heeft de NUTS verkocht, verkwanseld aan financiële instellingen en zo de macht overgedragen aan de nieuwe geldmakers. mensen tellen niet, het gaat om winst, cijfers en aantallen.

De straat op gaan om misstanden aan de kaak te stellen ziet men in deze tijd steeds minder in ons land. Polderen wordt er geroepen, dat zorgt ervoor dat mensen en bedrijfsleven verbroederen. Het geval, zoals de vlag er nu bijhangt, is deze: De politiek heeft geen zeggenschap. het NCW heeft de vakbonden gedemoniseerd alsmede zijn leden, de tanden uit de bek geslagen. De is stijgende dus laten we vooral geen domme dingen doen ! Staken is dus een “dom ding”. Hierdoor blijft een werknemer zijn (flex) baantje houden. De werkgever daarentegen behoudt zijn inkomsten om die te verdelen onder aandeelhouders. iedereen tevreden toch ? De keerzijde is echter dat diezelfde werknemer niet langer kan rondkomen van zijn /haar salaris, verstoken blijft van goede laagdrempelige zorg, geen genoeg heeft om de geproduceerde spullen te kopen. Hieruit volgt natuurlijk een slavenleven zoals in 1904 van toepassing was. De pet in de hand nemen voor een industrieel om een dagje te mogen werken onder erbarmelijke omstandigheden.

Rechten en verworven vrijheden zijn onder het tapijt geschoffeld in de neoliberale wereld, de economie is heilig verklaard ! Politiek is aan banden gelegd evenals de burgers. Controlerende instanties die de opgelegde regels moeten toetsen naar het bedrijfsleven, zijn wegbezuinigd en de tanden getrokken. Een maatschappij is ontstaan van egoïsme en verdeel en heers. Wie het goed heeft begrijpt de burgers die het NIET goed hebben niet langer. Opmerkingen over revolutie worden gemaakt, de Franse revolutie wordt aangehaald. en hoogmoed voeren de boventoon. Media helpt ook niet echt mee, deze leiden af van wat er daadwerkelijk aan de hand is. Terreur en opruiing worden met elkaar verward. Amerikaanse politiek en levensbeschouwing wordt sluipend ingevoerd tegen beter weten in. Angst voert de boventoon, angst voor terreur-aanslagen,, angst voor het verliezen van je inkomsten, angst voor oorlog, angst voor andere religies, angst voor mensen uit de buurlanden. Het leven is veranderd.

We zijn tot makke schapen gemaakt, we vertrouwen op de “oude” wereld, de “nieuwe”wereld heeft sluipend ons burgers tot zombies gemaakt, die kijken op een 15cm schermpje, en zo de sussende woorden van propaganda en conditionering tot ons neemt. De wakkere oudere gelooft heilig in de goedheid van de gemeenschap ( politiek) en gaat op deze voet door. Verwezen naar Facebook voeren ze protesten die door de happy few gehoord worden zonder resultaat en draaiend in oneindig veel groepjes die de handen niet op elkaar leggen. Precies zoals de financiële instellingen, , verzekeraars en groot geld bezitters voor ogen hebben. Zij wanen zich onaantastbaar, doch denkers hebben plannen die verregaand kunnen zijn om het machtsevenwicht te herstellen.

Burgers hebben een “Boksbal”, ze gaan los op politici, partijen en werkgevers. Ze bereiken niets want de tredmolen van het leven is te belangrijk. De fabeltjes die nu 35 jaar geleden ingefluisterd zijn worden geloofd. Gezond verstand heeft het verloren van de hebzucht. Landen en inwoners zijn kapotgemaakt door de verenigde financiële instellingen die nu de macht hebben ( Europa, Gemene Best en de Verenigde Staten van Amerika ). Ontneem ze de macht en de mensheid kan weer herstellen.

Daar helpen stichtingen niet meer aan mee, evenals protesten zijn deze zoethouders lachwekkend geworden. De uitgang van de tredmolen is aanstaande, deze is zowel links als rechts te nemen. Breng de verenigde Financiële wereld ten val en herstel de politieke macht in de vorm van de democratie. Bezit en gelduitgifte laten verzorgen door staten en niet door banken en verzekeraars. Laat het leven weer draaien om voortplanting, huisvesting zonder winstoogmerk. Hoe ? Wij weten het ! Vrijdenkers denken nu eenmaal anders, denken in oplossingen niet in problemen !

Lees verder bij de Bron: De ‘zorgverzekering'.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dd5aefu0vwe

Honderden Amerikaanse tanks en houwitsers in Polen gearriveerd

vkf41j8xxby4

Opstap naar EUbelasting; Dijsselbloem: meer samenwerken belastingen EU