in , , , ,

ICTfail CBR inmiddels 5x duurder, verzwegen voor Tweede Kamer, duizenden burgers de dupe

97494824 4378390c4b CBR

Het CBR heeft de werkelijke kosten van een falend ICT-project verborgen gehouden voor het Ministerie van . Daardoor is de onvolledig geïnformeerd. Het project werd vijfmaal duurder dan gepland.

Het ICT-project ‘Rijgeschiktheid aan het stuur' was in 2014 begroot op 7 miljoen en zou in 2016 opgeleverd worden. Inmiddels zijn de kostenramingen opgelopen tot ruim 34 miljoen euro en is het nog altijd niet klaar.

Het Ministerie publiceerde tot nu toe alleen cijfers vanaf 2017 waardoor de kostenstijging beperkt leek tot 11 miljoen euro. De werkelijke stijging vanaf 2013 bedroeg 27 miljoen euro, maar werd niet publiek gemaakt en niet aan de Tweede Kamer gemeld.

Onder andere 1200 beroepschauffeurs kwamen werkeloos thuis te zitten, en ook duizenden ouderen werden de dupe.

Lees verder bij de bron: AD.nl

Het schijnt ook zo te zijn dat mensen vanuit Vietnam worden ingevlogen in de hoop iets te kunnen betekenen. CBR werkt ook met sterk verouderde systemen waarvoor al 5 jaar geen veiligheidsupdates meer zijn gedaan. Ook zijn een miljoen medische dossiers opgeslagen in een , waaraan al 9 jaar geen veiligheidsupdates meer zijn gedaan.

Photo by illustir cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
iran 1555492025

De ramp waar niemand het over heeft: 2 miljoen Iraniërs hebben hulp nodig na overstromingen

climate change 1542281354

Het is over en sluiten met het manipuleren van weer- en klimaatgegevens