in , ,

Iedereen faalde, maar alleen de huurders zijn de klos

14062565344 3f8b4f01dd Piet Hein Donner1

Alles en iedereen in de wereld van de woningcorporaties faalde, behalve de huurders. Die huurden alleen maar een huis. Het gedrag van de bestuurders, toezichthouders en de politiek resulteerde in een schadepost van enkele miljarden euro’s gemeenschapsgeld. Zonder consequenties. Waarom moeten alleen de huurders opdraaien voor de schade?

Een misdaadjournalist zou zeggen dat de daders vrijuit gaan. Zo is daar vice-president van de Raad van State (RvS) Piet Hein Donner. Hij verzweeg als minister van Binnenlandse Zaken in 2011 tegen de Tweede Kamer de wantoestanden bij wooncorporatie Vestia. Dat deed hij bewust, naar eigen zeggen omdat het dossier nog niet compleet was, maar het gerucht gaat dat hij zijn baantje bij de Raad van State veilig wilde stellen.

Die opzet lukte. Een paar weken later werd Donner benoemd tot vice-president van de RvS, een adviesorgaan van de regering en de hoogste bestuursrechter van het land.

Lees verder via Politalk.nl.

 

Foto via Bobtom Foto

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4334636754 aab7f0c9a9 ING1

Crisis? Niet bij de ING bank, die ziet winst verzevenvoudigen

10678209896 a77b4be90b basisinkomen1

D66 pleit voor nieuw onderzoek naar een basisinkomen