in ,

IMF waarschuwt voor slechte kwaliteit NL onderwijs, bedankt kabinetten Rutte!

rutte whmm

Dit keer doet het Internationale Monetaire Fonds  (IMF) – bij uitzondering – voor ons land een heel concrete aanbeveling, en die gaat niet over de rente, het tekort, de belastingen of de staatsschuld, onderwerpen waar het Fonds expertise heeft, maar over het onderwijs.

Dat het IMF met zo’n waarschuwing komt op een terrein buiten zijn normale competentie, is een teken dat het ernstig bezorgd is.

Het IMF schrijft: ‘Hogere uitgaven in het onderwijs moeten op de agenda komen. Dit moet initiatieven omvatten om levenslang leren en bijscholing te vergemakkelijken, met name om vastgestelde vaardigheidstekorten aan te pakken, ook op het gebied van digitalisering. Gezien de dalende prestaties in internationale vergelijkingen is het ook goed om aandacht te besteden aan het basis- en voortgezet onderwijs.

Op termijn betekent verlies aan kwaliteit in het onderwijs ook verlies aan dynamiek in de economie en dat maakt het IMF bezorgd.

Het IMF verwijst naar de uitkomsten van de zogenaamde PISA-testen van de OESO. 15-jarige scholieren in het voortgezet onderwijs uit 76 landen beantwoorden dan een identieke toets.

De meest recente toets was in 2018 voor taalbeheersing. Het IMF moet die hebben vergeleken met die van 2003.

Toen waren Nederlandse scholieren beter dan het gemiddelde van alle OESO-landen; nu zijn wij beneden-gemiddeld. Van alle deelnemende landen is alleen …

Lees verder bij de bron: Wynia’s Week

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
reset button

Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan voorspelling instorting Westerse beschaving in 2025

paspoort terrorist

U bent ook een terrorist: NCTV volgt heimelijk burgers op sociale media