in , ,

In 30 gemeenten in drie jaar tijd niet één(!) inbraak opgelost

In dertig Nederlandse gemeenten is in de afgelopen drie jaar geen enkele woninginbraak opgelost. Bij de ruim 2000 inbraken die daar plaatsvonden werd nooit een verdachte aangehouden.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van de jaarverslagen van de politiekorpsen. Het gaat onder meer om Nieuwkoop (Zuid-Holland), Oostzaan (Noord-Holland), het Groningse Pekela en de eilanden Texel, Terschelling en Ameland.

De ophelderingsnorm voor inbraken van 10 procent, die de politie landelijk hanteert, is de afgelopen jaren niet gehaald.

De politie beschouwt een inbraak als zogenoemde high impact crime, waarbij het wenselijk is snel slachtofferhulp aan te bieden.

In veel gevallen komt de politie ook wel ter plekke om gedupeerden bij te staan, maar vervolgens wordt in bijna 90 procent van de gevallen de inbraak nooit opgehelderd.

Ook straatroven en overvallen gelden als high impact crime.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tom Timmermans
1 jaar geleden

Maar wel 120.000 bekeuringen via flitskasten, traject controle boven alle wegen en overal afvalpassen. Waar een klein volk groot in kan zijn …. Nederlandse overheid gidsland in de Nieuwe Wereld Orde. Wanneer wordt de bevolking wakker en accepteert het landverraad door de overheid niet meer?

Arnoud Michel
1 jaar geleden

Logisch in hun beleid en tegen gesteld aan wat wij van hun verwachten. Wat kan je verwachten van een organisatie die zo bezig is zichzelf te reorganiseren en feitelijk gewoon te koop is geworden!!!

Timmermans schrijft ‘liefdesbrief’ aan Groot-Brittannië – hoe serieus moeten we de EU nog nemen?

Iemand nog een vuurwerkverbod? Nederlanders bestellen massaal vuurwerk, record verwacht