in ,

In een depressie of ooit gehad? Meld het niet! Je rijbewijs wordt ingetrokken

Skitterphoto / Pixabay

Je rijbewijs moeten inleveren omdat je in 2012 een hebt gehad: het overkwam muzikant en schrijver Aafke Romeijn nadat ze voor het aanvragen van haar aanhangerrijbewijs de verplichte gezondheidsverklaring van het CBR eerlijk invulde.

“Ik nam aan dat het CBR zou begrijpen dat die depressie niet meer uitmaakt. Maar dat was dus dom.” zo meldt RTLnieuws.

Romeijn had al een normaal rijbewijs en wilde in december, na weer te hebben gelest, het examen voor haar rijbewijs BE aanvragen.

“Bij de gezondheidsverklaring kreeg ik de vraag of ik ooit gediagnosticeerd was met een . Daar heb ik ja op geantwoord, want ik ben in 2012 gediagnosticeerd met een depressie.”

Niet relevant

Daarop kreeg ze een brief waarin stond dat het CBR haar aanvraag niet kon goedkeuren omdat het meer informatie wilde van haar medisch specialist. “Maar die heb ik niet, want ik ben niet meer in behandeling omdat ik gewoon gezond ben. De huisarts heeft vervolgens een brief opgesteld waarin stond dat ik ooit een depressie heb gehad, maar nu niet meer, dus dat dit niet relevant was voor mijn rijvaardigheid.”

Ze dacht dat daarmee de kous af was, maar niets bleek minder waar. “Vervolgens kreeg ik een brief dat mijn normale rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook moet ik me vanaf nu iedere vijf jaar laten keuren door een medisch specialist van het CBR. Voor die kosten moet ik zelf opdraaien.”

Lees hier het hele artikel en de reactie van het CBR 

Lees verder bij de bron: www.ggznieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nog even over de ’World Corruption Index’: Transparency International? Douze Points!

Nederland pakt door: Parkeerkosten, stijging gemiddeld 12,2 %, 22,5 % in grote steden, vergunning 71 % en invalidekaart 17,5 %