in ,

Inspectie nu toch gedwongen tot onderzoek naar kankerverwekkende stof vervuilde paracetamol

Photo by Sam-Cat

Paracetamol is mogelijk vervuild met een kankerverwekkende stof, maar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) achtte het niet nodig om onderzoek te doen.

Onaanvaardbaar, vindt een meerderheid in de Tweede Kamer. Ook minister Van Ark (Medische zorg) wil dat de Inspectie de zaak onderzoekt.

Uit onderzoek van NRC en Zembla blijkt dat de grootste paracetamol- ter wereld pillen verkoopt die vervuild zijn met een kankerverwekkende stof. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) staat de veiligheid van paracetamol niet ter discussie.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd liet daarop weten geen noodzaak te zien om actie te ondernemen.

De Tweede Kamer en de minister denken daar duidelijk anders over. Kamerlid Fleur Agema () noemt de aanvankelijke weigering een onderzoek in te stellen ‘onacceptabel’.

Agema: “Er zijn mensen die grote hoeveelheden paracetamol slikken en aangezien dit een zelfzorgmiddel is, is daar geen zicht op. De paracetamol met kankerverwekkende stof erin moet uit de schappen en vernietigd worden.”

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

Photo by Sam-Cat


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vertrekken uit NL wordt betalen: ‘Eindafrekening voor belastingontwijkende bedrijven’

Werkenden massaal uitgeput en gestrest, verder gaat alles goed…