in ,

Integratieminister heeft geen zin in onderzoek naar negatieve effecten ramadan

ramadan 1562056708
BilliTheCat / Pixabay

In de aanloop naar de islamitische vastenmaand ramadan dit jaar bleek dat de Tilburgse basisschool Stelaertshoeve de GGD had gevraagd een bijeenkomst te verzorgen over ‘kind, ramadan en gezondheid’.

Dat was tegen het zere been van de PVV, Kamervragen ondertekend door Machiel de Graaf, Harm Beertema en Geert Wilders volgden. Of Integratieminister Wouter Koolmees (D66) hier maar korte metten hiermee wil maken.

Dat gaat Koolmees niet doen, schrijft hij maandag aan de Tweede Kamer. Want scholen ‘hebben in verband met de hun toekomende vrijheid van onderwijs ruimte om dergelijke activiteiten te organiseren’.

Om te vervolgen: “De vrijheid van onderwijs en vrijheid van godsdienst zijn grondrechten in onze samenleving waar het kabinet pal voor staat.” Waarvan akte.

Maar de PVV had nog een vraag:

“Wat zijn de jaarlijkse maatschappelijke kosten van ramadan vanwege ziekteverzuim, te laat komen, slecht slapen, ontregelde diabetes, ordeverstoring en ramadangerelateerde criminaliteit?” 

Zijn antwoord:

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
slavernij 1562062931

Sfeerbeelden KetiKoti 2019: “Wij willen excuses voor de slavernij (en geld!)”

griep 1562063462

Stomme global warming! Afgelopen winter helft minder griepgevallen dan jaar ervoor