in , ,

Internetuitvinders slaan alarm om Europese plannen voor filteren uploads

38235819801 6361c68fd6 uploadfilter

De EU is uiteraard voornemens het world wide web te slopen en is reeds akkoord. (En weigert daarover trouwens vragen te beantwoorden.) Dat de EU plannen internet slopen, zeggen ook de uitvinders van het World Wide Web en de link, Vint Cerf en Tim Berners-Lee.

“Door te eisen dat internetplatformen automatisch alle content van gebruikers gaan filteren, neemt Artikel 13 een stap zonder precedent naar een transformatie van internet, van een open platform voor delen en innovatie, in een tool voor de geautomatiseerde surveillance en controle van zijn gebruikers”

Vreemd genoeg blijft iedereen het hebben over Artikel 13 (Upload Filter / Censorship Machines) en vergeet men te vallen over Artikel 11 (Link Tax). Vermoedelijk gaan we dus naar een situatie waarin het upload filter afgezwakt wordt en de Link Tax (feitelijk een link verbod) er ongeschonden doorheen komt.

Weet je nog alle rondom SOPAPIPAACTACISPA en CISA in de en het Europese superioriteitsgevoel dat we daarbij hadden? Wat de VS grotendeels niet lukte (in vele pogingen) gaat de EU en Nederland lukken, en wel in 1 keer. Internet slopen namens het grootbedrijf onder de noemer intellectueel eigendom. Dus: Gefeliciteerd Europa en , de federale overheid van de lijkt een democratisch wonder in vergelijking met de . En dat zegt helaas veel.

Lees ook eens verder bij de bron: Lang Leve Europa!

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
feenstra1

Mijn CV-ketel is aan vervanging toe, wat ga ik doen?

ea37b0092af1033ecd0b470de7444e90fe76e7d711b8194491f7c9 640 economie

Baas WTO: ‘Wereldeconomie in groot gevaar’