in ,

Kabinet-Rutte III blijkt kabinet Shell, Akzo Nobel, Unileveren Philips te zijn

Screen Shot 2017 11 09 at 07.40.05

, CDA, D66 en ChristenUnie? Welnee. Shell, AkzoNobel, Unilever en Philips regeren ons.

Als je denkt dat Nederland geregeerd wordt door vier politieke partijen — VVD, CDA, D66 en ChristenUnie — heb je het, helaas, helemaal mis. Het zijn namelijk niet die partijen die bepalen wat er in de politiek gebeurt, maar vier grote bedrijven.

DE BEURSGIGANTEN SHELL, AKZONOBEL, UNILEVER EN PHILIPS HEBBEN DRUK UITGEOEFEND OP ONDERHANDELAARS VAN HET OM DE DIVIDENDBELASTING TE SCHRAPPEN. DAT MELDT DE NOS OP BASIS VAN ONDERHANDELAARS VAN DE COALITIEPARTIJEN VVD, CDA, D66 EN .

De bedrijven in kwestie hebben de formerende partijen feitelijk gewoon gechanteerd. Hoe? Door te zeggen dat het blijven of afschaffen van de dividendbelasting een grote rol zou spelen in hun afweging om al dan niet in Nederland te blijven. Met andere woorden, schaf de dividendbelasting af of wij gaan weg. Als dat betekent dat de gewone Nederlander meer belasting moet betalen om de rond te krijgen, het zij zo.

Geheel terecht dus dat zowel Jesse Klaver van GroenLinks als Thierry Baudet van Forum voor de regering onder vuur nemen:

Wat Baudet betreft, die voegt bijzonder belangrijke informatie toe:

Het partijkartel en Big Business vormen al jaren een twee-eenheid. Ze lijken soms lijnrecht tegenover elkaar te staan, maar dat is flauwekul; een theatershow voor de bühne. Als je wetgeving analyseert zie je dat kleine ondernemers continu gepakt worden door de politiek, maar dat multinationals steeds weer krijgen wat ze willen.

Het onderscheid tussen politiek en Het Grote Bedrijfsleven is een mythe. De twee zijn één.

Lees ook eens verder bij de Bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eb36b5072af7073ecd0b470de7444e90fe76e7d419b3124294f9c3 640 bitcoin

Infographic: 62 interessante feiten over Bitcoin

klim5

Grafieken tonen dat temperatuur in Duitsland daalt