in , ,

Kabinet trekt voorstel voor winstuitkering in ziekenhuiszorg toch in

4054109416 bbc96294a3 eu geld1

Minister Bruins (Medische Zorg, VVD) vindt de tijd niet rijp voor introductie van een dividenduitkering in de ziekenhuiszorg en trekt een wet van zijn VVD-voorganger in.

Het kabinet zet na zeven jaar een streep door een wetsvoorstel dat winstuitkeringen in de ziekenhuiszorg mogelijk moest maken.

Dat heeft minister voor Medische Zorg Bruno Bruins (VVD) aan de Eerste Kamer geschreven.

Volgens Bruins is het „niet logisch” de wet nog in de senaat te behandelen, omdat het kabinet elders in de zorg juist werkt aan maatregelen „om excessieve winsten te voorkomen”.

Het wetsvoorstel dat nu wordt ingetrokken stond in het regeerakkoord van Rutte-II en komt uit de koker van oud-minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD). Zij wilde het voor ziekenhuizen en medisch specialisten mogelijk maken om winst te kunnen uitkeren aan aandeelhouders.

Het zou voor potentiële geldschieters zo aantrekkelijker worden in de zorg te gaan investeren, wat weer gunstig zou kunnen zijn met het oog op de almaar stijgende zorgkosten…..

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vuurwerkramp enschede

Vuurwerkramp: onderzoeker Paul van Buitenen doet aangifte tegen overheid

puzzle 2500328 640 2

Wordt deze stap van Rusland, China en India de doodsteek voor de dollar?