in , , , ,

Kabinet vraagt om reacties op aanpassingen sleepwet

Het kabinet is een Internetconsultatie gestart waarbij het om reacties vraagt op de aangekondigde aanpassingen van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, ook bekend als de sleepwet.

De aanpassingen zijn nu in een concept-wetsvoorstel opgenomen waarop het publiek via Internetconsultatie.nl kan reageren. Het is de bedoeling om de wet voor 1 januari 2019 van kracht te laten worden.

Wanneer deze datum niet wordt gehaald kan worden besloten om bepaalde delen van het wetsvoorstel met terugwerkende kracht te laten gelden.

Het gaat dan met name om het onderdeel over het opstellen van een wegingsnotitie voor alle buitenlandse diensten, dat vanaf 1 januari volgend jaar van kracht moet zijn.

In de wegingsnotities worden verschillende criteria meegenomen, zoals de democratische inbedding van de buitenlandse dienst, de mensenrechtensituatie in een land, professionaliteit en betrouwbaarheid van de dienst, wettelijke bevoegdheden en mogelijkheden van de dienst en het niveau van gegevensbescherming.

Tot en met 19 augustus kan er op het concept-wetsvoorstel worden gereageerd.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Kabinet vraagt om reacties op aanpassingen sleepwet


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tweede Kamer zit te slapen bij zorgwekkende ontwikkelingen rond handelsverdragen

De Terreur van de Economie