Kabinet vraagt om reacties op aanpassingen sleepwet

Het kabinet is een Internetconsultatie gestart waarbij het om reacties vraagt op de aangekondigde aanpassingen van de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, ook bekend als de sleepwet.

De aanpassingen zijn nu in een concept-wetsvoorstel opgenomen waarop het publiek via Internetconsultatie.nl kan reageren. Het is de bedoeling om de wet voor 1 januari 2019 van kracht te laten worden.

Wanneer deze datum niet wordt gehaald kan worden besloten om bepaalde delen van het wetsvoorstel met terugwerkende kracht te laten gelden.

Het gaat dan met name om het onderdeel over het opstellen van een wegingsnotitie voor alle buitenlandse diensten, dat vanaf 1 januari volgend jaar van kracht moet zijn.

In de wegingsnotities worden verschillende criteria meegenomen, zoals de democratische inbedding van de buitenlandse dienst, de mensenrechtensituatie in een land, professionaliteit en betrouwbaarheid van de dienst, wettelijke bevoegdheden en mogelijkheden van de dienst en het niveau van gegevensbescherming.

Tot en met 19 augustus kan er op het concept-wetsvoorstel worden gereageerd.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Kabinet vraagt om reacties op aanpassingen sleepwet

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Eén reactie op “Kabinet vraagt om reacties op aanpassingen sleepwet”

  1. Machiavelli schreef:

    Dit lullen onze “eerlijke” NL. rechters wel recht wat nu krom is. Mr. Klerin bij de Rechtbank Den Haag is daar zeerr bedreven in, Ze hebben vergeten hem extra te honoreren Dit juridische wonder

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: