Kabinet vraagt om reacties op aanpassingen sleepwet

Het kabinet is een Internetconsultatie gestart waarbij het om reacties vraagt op de aangekondigde aanpassingen van de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, ook bekend als de .

De aanpassingen zijn nu in een concept-wetsvoorstel opgenomen waarop het publiek via Internetconsultatie.nl kan reageren. Het is de bedoeling om de wet voor 1 januari 2019 van kracht te laten worden.

Wanneer deze datum niet wordt gehaald kan worden besloten om bepaalde delen van het wetsvoorstel met terugwerkende kracht te laten gelden.

Het gaat dan met name om het onderdeel over het opstellen van een wegingsnotitie voor alle buitenlandse diensten, dat vanaf 1 januari volgend jaar van kracht moet zijn.

In de wegingsnotities worden verschillende criteria meegenomen, zoals de democratische inbedding van de buitenlandse dienst, de mensenrechtensituatie in een land, professionaliteit en betrouwbaarheid van de dienst, wettelijke bevoegdheden en mogelijkheden van de dienst en het niveau van gegevensbescherming.

Tot en met 19 augustus kan er op het concept-wetsvoorstel worden gereageerd.

Alles bij de bron; Security

Lees ook eens verder bij de bron: Kabinet vraagt om reacties op aanpassingen sleepwet

Reacties (1)

  • Dit lullen onze "eerlijke" NL. rechters wel recht wat nu krom is. Mr. Klerin bij de Rechtbank Den Haag is daar zeerr bedreven in, Ze hebben vergeten hem extra te honoreren Dit juridische wonder

    Annuleren

    Laat een reactie achter

    Heb je al een account? Log eerst in via deze link

Laat een reactie achter

Heb je al een account? Log eerst in via deze link

Jawel, we gebruiken ook cookies