in ,

‘Kabinet was onnodig veel te streng met PFAS-norm’

Het was aanvankelijk veel te streng met de -maatregelen, waardoor bouw- en baggerwerkzaamheden onnodig stil kwamen te liggen. Dat vinden coalitie-Kamerleden van VVD en .

Nieuwsuur vroeg met een beroep op de Wob ( openbaarheid van bestuur) de stukken op over de totstandkoming van de regels rondom PFAS.

Vorig jaar juli stelde -staatssecretaris Stientje van Veldhoven ( en Waterstaat) voor sommige grond- en baggerwerkzaamheden een maximum in van 0,1 microgram PFAS per kilo grond.

Dat bleek voor grondverzetters een groot probleem. In de meeste grond zit namelijk inmiddels veel meer PFAS.

In ambtelijke stukken van dat jaar in maart werd al vermeld dat de risico’s voor mens en natuur pas beginnen boven de 3 microgram PFAS per kilo grond. De staatssecretaris was echter in haar norm strenger dan die grens, omdat onduidelijk was hoeveel PFAS er overal precies in de grond zit.

Ze wilde niet dat sommige grond vervuilder zou raken en koos daarom als tijdelijke regel voor het maximum van 0,1 microgram. De strengst …

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Riemen vast: Er komt geen economisch V-vormig herstel, het wordt eerder een omgekeerde W

Nederland zegt massaal nee: 80% wil zich niet laten inenten voor corona