in ,

Kabinet wil slapende wet uit de kast halen en kijkt naar noodtoestand-wet voor avondklok

Het pakt mogelijk een ‘slapende’ wet uit de kast, nu het aan het kijken is naar het instellen van een regionale avondklok. Voor de juridische onderbouwing van zo’n eventuele avondklok is een soort noodtoestand-wet beschikbaar, maar ingewijden zeggen dat ‘we niet de noodtoestand gaan uitroepen’.

Dat zou namelijk betekenen dat het kabinet vergaande bevoegdheden krijgt en ook de Tweede Kamer kan omzeilen bij het besluiten tot maatregelen als een avondklok. ,,Dat gaan we niet doen,’’ zegt een bron.

,,We zullen alles eerst voorleggen aan de Tweede Kamer.”

Het gaat om de zogeheten Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag, die in werking is getreden op 3 april 1996, maar niet is ‘geactiveerd’.

Volgens bronnen wordt er eerder gekeken naar welke delen van de wet bruikbaar zouden zijn, om een avondklok te kunnen instellen, maar van het activeren van de hele wet zou geen sprake zijn.

,,Wel kunnen delen nuttig blijken om onderbouwing te vinden voor maatregelen.”

De wet regelt bijvoorbeeld letterlijk dat het verboden kan worden ‘het vertoeven in de open lucht te beperken’.

Het kabinet zou op voet van oorlog komen met de Tweede Kamer als het deze wet zou opleggen, bleek gisteravond wel in …..

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
3 maanden geleden

Alles wat hier staat hebben ze al gedaan door het goedkeuren van de coronawet.

NWO = fascist communist state
3 maanden geleden

De vreemde maatregelen die de NL neemt tav CV wijzen er op dat de NL regering in handen is van de NWO (of wat in de VS de Deep State wordt genoemd).
Voor wie dit niets zegt: de Nieuwe Wereld Orde (NWO) is een wereldwijde beweging die een communistische wereldregering vormen onder leiding van de banken en grote multinationals vergelijkbaar met het vroegere Rusland en vergelijkbaar met de regering in China. Het is de NWO die het virus heeft verspreid met als doel de economie te verlammen. Zij zien het virus als middel om de burgers onder controle te krijgen en zullen dit spelletje zo lang als zij kunnen volhouden …

Alle cijfers laten zien dat het virus volledig op zijn retour is en terecht zeggen onafhankelijke wetenschappers wereldwijd dat er absoluut geen enkele reden is dat vrijheidsbeperkende maatregelen incl maskers worden ingevoerd die doen denken aan WWII. De reden voor deze maatregelen is dat regeringen totale controle wil krijgen over de burgers …. en wie een masker draagt accepteert daarmee wat de regering zegt ….

Wordt wakker mensen. Deze criminaliteit stopt alleen als mensen massaal stoppen met het blind opvolgen van wat de overheid zegt.

Voor wie meer wil weten wat er aan de hand is in de wereld : http://www.beforeitsnews.com

Niets aan de hand gisteravond op Utrecht Centraal, maar man kreeg ‘mitrailleur op kop gericht’

Nederland: Docent moet onderduiken omdat islamistische meisjes denken dat hij een Mohammed-cartoon heeft opgehangen