in , , ,

Kan het nog gekker? : IMF wil dat belastingbetaler leningen garandeert die banken aan MKB’ers verstrekken

Het vraagt de Europese overheden garant te staan voor de leningen die aan bedrijven toestaan om zo het herstel in de aan te zwengelen.

Dat zou betekenen dat de belastingbetaler borg staat voor het geld dat banken aan bedrijven lenen. Vandaag lenen banken nog amper geld uit aan MKB’ers – omdat ze dat geld niet hebben of omdat ze geen risisco’s willen nemen.

Het zijn net de kleine bedrijven die 99,8% van de uitmaken en de kredieten hard nodig hebben om in te investeren, werknemers aan te nemen en de economie zo aan te zwengelen.

Hoewel de ECB een plan heeft aangekondigd om aandelen die Europese banken in privé-ondernemingen bezitten over te nemen, waardoor die banken over meer liquiditeiten zouden beschikken om leningen toe te staan, wil het IMF dat plan nog efficiënter maken door de overheden direct of indirect garant te laten staan voor die leningen (pagina 31).

Lees verder via IMF wil dat belastingbetaler de leningen garandeert die banken aan kmo….

 

Foto via Adam Tinworth


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Held’ Plasterk laat weer naar zaak-Van Gogh kijken maar dan wel het handelen na de moord

IMF waarschuwt eurozone voor recessie, uhhh we zitten er nog steeds in hoor. Mogen we al spreken van depressie?