in

Komt er een bankrun als rente negatief wordt?

5926559576 9f486c4225 bankrun1

Vroeger brachten mensen geld naar de bank zodat ze én konden sparen én een leuke rentevergoeding kregen voor hun geld.

Nu krijg je zo goed als geen rente meer en nog even en dan zullen mensen moeten betalen om hun geld op de bank te parkeren.

Meer en meer zie je het woord negatieve rente opduiken en voor veel mensen is dit een eigenlijk een onduidelijk begrip.

We zijn allemaal opgegroeid met het idee dat we rente krijgen op ons spaargeld en dus brengen we het naar de bank omdat het daar veilig is.

Het laatste is na de laatste financiële crisis en de nieuwe Europese bail-in regels nogal discutabel en ook het eerste gaat binnenkort niet meer op, nu er steeds meer sprake is van negatieve rente.

Die negatieve rente ontstaat omdat de economie maar niet wil kickstarten. Keer op keer moeten centrale banken de economie ondersteunen zo zeggen ze zelf en ze doen dit door de rente heel laag of zelfs negatief te laten worden en het bijdrukken van enorme hoeveelheden geld dat uiteraard nooit bij de gewone burger terecht komt, maar altijd wel ergens aan een strijkstok blijft hangen.

Het idee achter een negatieve rente is ook dat mensen hierdoor eerder bereid zouden zijn om hun geld uit te geven, omdat het ze anders geld gaat kosten, hetgeen dan weer goed voor de economie zou zijn. Keer op keer is in de praktijk gebleken dat dit niet zo werkt en mensen op zoek gaan naar alternatieven voor hun geld.

Het feit dat een economie niet echt meer stoom oppikt, heeft alles te maken met dat deze in feite allang volledig kaputt is en kunstmatig in leven wordt gehouden doordat ook grote bedrijven enorme bedragen kunnen lenen door het uitgeven van obligaties die zelfs door centrale banken worden gekocht. De beurzen worden door manipulatie van diezelfde centrale banken kunstmatig hoog gehouden, waardoor we nu in een soort zombie economie leven met zombie bedrijven die allemaal draaien, maar geen winst maken. Kijk bijvoorbeeld naar bedrijven zoals Uber, Netflix of Tesla.

Voor de burger betekent dit alles dat ze te maken zullen krijgen met negatieve rente en volgens een door de Telegraaf gehouden poll zal in dat geval 91 procent van de spaarders hun geld van de rekening halen, met andere woorden, dan krijgen we te maken met een enorme bankrun.

„Jaren hebben banken goed aan ons en ons spaargeld verdiend. Nu willen ze goed blijven verdienen ten koste van de klant. Bij negatieve rente zullen veel mensen terecht hun geld van de bank halen”, denkt een respondent. Een ander is ronduit negatief over een dergelijk voornemen van banken: „Het feit dat men moet gaan betalen om geld op de bank te laten staan is gewoon diefstal. Dit wordt aangewakkerd door de Europese Centrale Bank die uitsluitend de taak vervult als bank van lening voor de landen die vanaf het begin leven op kosten van de noordelijke landen. Dit gedoe zal leiden tot de ondergang van de EU.”

Mensen zullen waarschijnlijk inderdaad wel iets gaan doen, maar of ze daadwerkelijk contant geld in een oude sok onder de matras zullen stoppen is natuurlijk nog maar de vraag.

De timing is natuurlijk ook opmerkelijk, want we hebben tegenwoordig een nieuw alternatief voor de gewone bankrekening en dat is de digitale cryptomunt, waarvan Bitcoin de meest bekende is.

Ook weten we dat Facebook volop bezig is met de ontwikkeling van haar eigen cryptomunt, de Libra, en ook weten dat centrale banken plannen hebben om een geheel nieuw digitaal betalingssysteem op te zetten onder de naam FedNow.

Op het moment dat bovengenoemde systemen operationeel zijn en de Libra onder goedkeuring van en/of samenwerking met de centrale banken draait en de negatieve rente voor burgers een feit is, kan er wel eens een enorme vlucht richting Libra ontstaan.

Dit gaat allemaal niet zomaar en er worden nu nog allerlei geluiden gemaakt om de burgers te waarschuwen voor de Libra, maar dat is slechts theater.

Enkele dagen geleden viel het volgende bericht te lezen.

Een belangrijke functionaris van de Europese Centrale Bank, Yves Mersch, heeft tijdens een speech in Frankfurt gewaarschuwd voor de lokroep van de Libra.

Hij waarschuwde dat private munten zoals de Libra weinig of geen kans hebben om zichzelf te positioneren als levensvatbare alternatieven voor de door de centrale banken uitgegeven wettelijke bankbiljetten. Mersch vertelt daar natuurlijk niet bij dat ook zij, Facebook, een private Rothschild onderneming zijn.

“Ik hoop werkelijk dat Europeanen niet in de verleiding zullen komen om de veilige en gezonde omgeving van de bestaande betaalsystemen en kanalen te verlaten voor de verleidelijke, maar verraderlijke roep van de Facebook Sirene.

Kortom, er is een hoop theater gaande, maar aangezien zowel de centrale banken …

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MALMO 2 e1568046570335

Dik Arctisch ijs stopt weer een schip van klimaatverandering documentaire makers

8638755621 9efcaa7335 willem alexander

Naast het dubbel betalen: ‘Staat kocht meubels van Oranjes die al staatseigendom waren’