in

‘Koning toont met uitspraak over Wilhelmina aan, zijn nazi familieverleden niet te willen mijden’

Schermafbeelding 2020 05 05 om 11.58.12

Tijdens de Nationale Herdenking gaat ‘koning’ Willem-Alexander op maandagavond 4 mei voor het eerst spreken, nu vanwege de corona-pandemie op een lege Dam in Amsterdam.

“Medemensen voelden zich in de steek gelaten, onvoldoende gehoord, onvoldoende gesteund, al was het maar met woorden. Ook vanuit Londen, ook door mijn overgrootmoeder, toch standvastig en fel in haar verzet. Het is iets dat me niet loslaat.”

In drie zinnen refereerde koning Willem-Alexander vanavond in zijn toespraak rond de Nationale Dodenherdenking aan zijn eigen familie, en in het bijzonder aan toenmalig koningin Wilhelmina. Het zijn volgens experts zinnen die nooit eerder door een Nederlandse koning of koningin zijn uitgesproken.

Willem-Alexander was het eerste Nederlandse staatshoofd dat sprak tijdens de Dodenherking. Hij wist dat ieder woord op een weegschaal gelegd zou worden, zegt Frank van Vree, directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD). Van Vree noemt het daarom opmerkelijk dat de koning over Wilhelmina sprak, die het grootste deel van de oorlog doorbracht in Londen.

“Het was heel erg ingehouden, maar ik heb dit zijn moeder noch zijn grootmoeder zo horen zeggen. Het klonk heel oprecht en het toont dat hij zijn eigen familiegeschiedenis niet uit de weg wil gaan.”

Op zich zullen we mede door een herdenking nooit vergeten wat andere landen voor ons land hebben gedaan om ons land te bevrijden, maar de ‘oranjes’ hebben daar in elk geval 0,0 aan bijgedragen. De ‘oranjes’ verdienen daarom geen enkel ontzag.

Dus heeft Willem-Alexander (WA) dan wel het recht om op 4 mei te spreken? Zijn opa prins Bernhard was lid van de SS en hij droeg hem op handen. De laatste tijd draagt hij zelfs als een soort ‘witte anjer’ een wit lefzakje in zijn colbert-knoopsgat als een eerbetoon aan zijn opa. Koningin Wilhelmina was tijdens WO-II zo lek als een mandje en verraadde daardoor veel Nederlanders. Zelfs WA´s bibberige houding en gedrag lijkt hij van opa Bernhard te hebben overgenomen.

Filmpje uit 1937, het jaar waarin prins Bernhard en ‘prinses’ Juliana trouwden. In dit filmpje zie je ze aan boord van een jacht met de hakenkruisvlag in top

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte weldoener e1561539594578

Stel, Mark Rutte heeft een inschattingsfout gemaakt.. Wat zou hij dan doen?

52e9d4414252ab14ea898675c6203f78083edbed5753764c772c7d 640 corona

Mondkapjes uitgedeeld: ‘Op deze manier komen we nooit uit de lockdown’