in

‘Koning toont met uitspraak over Wilhelmina aan, zijn nazi familieverleden niet te willen mijden’

Tijdens de Nationale Herdenking gaat ‘koning’ Willem-Alexander op maandagavond 4 mei voor het eerst spreken, nu vanwege de corona-pandemie op een lege Dam in Amsterdam.

“Medemensen voelden zich in de steek gelaten, onvoldoende gehoord, onvoldoende gesteund, al was het maar met woorden. Ook vanuit Londen, ook door mijn overgrootmoeder, toch standvastig en fel in haar verzet. Het is iets dat me niet loslaat.”

In drie zinnen refereerde koning Willem-Alexander vanavond in zijn toespraak rond de Nationale Dodenherdenking aan zijn eigen familie, en in het bijzonder aan toenmalig koningin Wilhelmina. Het zijn volgens experts zinnen die nooit eerder door een Nederlandse koning of koningin zijn uitgesproken.

Willem-Alexander was het eerste Nederlandse staatshoofd dat sprak tijdens de Dodenherking. Hij wist dat ieder woord op een weegschaal gelegd zou worden, zegt Frank van Vree, directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD). Van Vree noemt het daarom opmerkelijk dat de koning over Wilhelmina sprak, die het grootste deel van de oorlog doorbracht in Londen.

“Het was heel erg ingehouden, maar ik heb dit zijn moeder noch zijn grootmoeder zo horen zeggen. Het klonk heel oprecht en het toont dat hij zijn eigen familiegeschiedenis niet uit de weg wil gaan.”

Op zich zullen we mede door een herdenking nooit vergeten wat andere landen voor ons land hebben gedaan om ons land te bevrijden, maar de ‘’ hebben daar in elk geval 0,0 aan bijgedragen. De ‘oranjes’ verdienen daarom geen enkel ontzag.

Dus heeft Willem-Alexander (WA) dan wel het recht om op 4 mei te spreken? Zijn opa prins Bernhard was lid van de SS en hij droeg hem op handen. De laatste tijd draagt hij zelfs als een soort ‘witte anjer’ een wit lefzakje in zijn colbert-knoopsgat als een eerbetoon aan zijn opa. Koningin Wilhelmina was tijdens WO-II zo lek als een mandje en verraadde daardoor veel Nederlanders. Zelfs WA´s bibberige houding en gedrag lijkt hij van opa Bernhard te hebben overgenomen.

Filmpje uit 1937, het jaar waarin prins Bernhard en ‘prinses’ Juliana trouwden. In dit filmpje zie je ze aan boord van een jacht met de hakenkruisvlag in top

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Die hele “Oranjes” hebben geen recht op de troon en geen gezag. Ze weigeren DNA onderzoek, omdat dan zou blijken, dat ze helemaal geen recht hebben op de troon, om nog maar niet te spreken over de troonsafstand, die Wilhelmina volgens de grondwet, in 1945 gedaan heeft. Hij blijft alleen aan, omdat Bernhard medeoprichter was van de Bilderberggroep en Rutte hier vuistdik inzit. Daarom ook, dat hij zolang, middels door WA gepleegde fraude, nog steeds “mp” is.

Stel, Mark Rutte heeft een inschattingsfout gemaakt.. Wat zou hij dan doen?

Mondkapjes uitgedeeld: ‘Op deze manier komen we nooit uit de lockdown’