in ,

‘Laat me aan het werk gaan!’ Honderden demonstranten eisen verwijdering Corona-hek op Pools-Duitse grens

Schermafbeelding 2020 04 25 om 10.50.52

Demonstranten hebben de heropening van de grens tussen en geëist, die werd gesloten vanwege de -pandemie. De quarantainevoorschriften hebben ervoor gezorgd dat ze niet meer naar hun werk konden reizen om hun familie te zien.

Honderden mensen verzamelden zich vrijdag aan beide zijden van de grensovergang tussen de Poolse stad Zgorzelec en de Duitse stad Goerlitz. Demonstranten hielden borden vast met de tekst ‘Laat me gaan werken!' en ‘Let me into my home', waarin wordt geëist dat het grenshek dat eind maart is opgetrokken nadat de landen hun grenzen hadden gesloten, wordt verwijderd in een poging de verspreiding van het te vertragen.

Ze drongen er ook bij de Poolse regering op aan de verplichte quarantaine van twee weken voor alle Polen die uit het buitenland terugkeren, te beëindigen.

Demonstranten aan Poolse zijde schudden symbolisch het hek, hoewel de rally volgens de Duitse vreedzaam was en zonder incidenten eindigde.  Vóór de afsluiting reisden mensen vrij tussen Zgorzelec en Goerlitz, waarbij velen in de ene stad woonden en in de andere werkten.

Burgemeester Rafal Gronicz, burgemeester van Zgorzelec, vertelde de lokale media dat het besluit om de grens te sluiten “veel mensen heeft veroordeeld om hun baan te verliezen”, aangezien veel Polen regelmatig naar Duitsland reizen voor werk en daar huizen hebben.

Sommige demonstranten vertelden verslaggevers dat het pas opgerichte hek hen van hun familie heeft gescheiden.

Soortgelijke bijeenkomsten hebben plaatsgevonden bij andere Pools-Duitse grensovergangen. Grensovergangen met Tsjechië zullen naar verwachting deze zaterdag ook rally's zien.

 

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d0444b57a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794e742d7ad69f49 640 corona

Duitse professor: “De lockdown was volstrekt onnodig en te laat, epidemie ging al op retour”

14192459896 84370d03aa gsm antenne e1587805099629

Nummer 19 alweer: Opnieuw brand in een zendmast, stop hier asjeblieft mee!