in ,

Duitse professor: “De lockdown was volstrekt onnodig en te laat, epidemie ging al op retour”

Prof. dr. Stefan Homburg laat in de onderstaande aan de hand van recente cijfers van het Rovert Koch Institut (zeg maar het Duitse RIVM) zien dat de lockdown – uit het oogpunt van de bestrijdding van een – helemaal niet nodig was geweest.

Tot de lockdown werd besloten toen de epidemie al duidelijk op zijn retour was, zo laat hij zien aan de hand van deze grafiek:

lockdown onnodig

Je ziet hier dat de piek (die gewoon een seizoensgriep-piek is, maar dit terzijde) in de week van 9 maart valt en daarna weer snel afneemt.

Bovendien zie je aan het verloop daarna dat de lockdown geen dalend effect heeft op het aantal besmettingen. Het blijft constant.

Onomwonden tegen

Ook de Duitse arts Dr. Wolfgang Wodarg spreekt zich in een videoboodschap (van 13 april) onomwonden uit tegen de lockdown. Volgens hem is deze maatregel niet alleen onnodig, maar ook ziekmakend. Iets wat ook prof Homburg signaleert. Het is dus slecht voor de . Niet goed.

Dr. Wodarg plaats het verder in een breder perspectief. Hij is van mening dat het virus voor de meeste mensen volstrekt ongevaarlijk is.

En waar het wel gevaar oplevert, zijn er onderliggende ziekten die de hoofdoorzaak zijn van een gezondheidscrisis en niet het coronavirus zelf.

“Infecties moet je doormaken,” stelt hij. “Dat hoort bij het leven.”

De waarom-vraag

Op de vraag waarom er dan toch een lockdown plus zo'n enorme angstpsychose is blijven Homburg en Wodarg een goed antwoord schuldig. Misschien omdat deze vraag zo gevoelig ligt. Wodarg wil nog wel kwijt dat de reguliere media hier enorme steken hebben laten vallen.

Lees verder bij de bron: Transitieweb


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe gaan wij straks om met verplichte vaccinaties?

‘Laat me aan het werk gaan!’ Honderden demonstranten eisen verwijdering Corona-hek op Pools-Duitse grens