in ,

Leerlingen in voortgezet speciaal onderwijs krijgen eindelijk ook een diploma

diploma 1562569302
Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs krijgen voortaan een schooldiploma. Daarmee wil minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs) deze leerlingen de erkenning geven die zij verdienen, meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Media in een persbericht.

De minister gaat de toekenning van het schooldiploma bij wet regelen en die wet zo snel mogelijk invoeren. Waarschijnlijk lukt dit vanaf schooljaar 2021-2022.

Omdat in de profielen dagbesteding en arbeid van het voortgezet speciaal onderwijs geen eindexamen wordt afgenomen, krijgen leerlingen nu geen schooldiploma.  ,,Alle leerlingen verdienen een bekroning op het einde van hun middelbare schooltijd. Daarom gaan we ervoor zorgen dat ook leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs voortaan een schooldiploma krijgen”, zegt de bewindsman.

De wetswijziging geldt niet voor alle leerlingen op het voortgezet speciaal onderwijs. Er zijn ook leerlingen die op een school voor voortgezet speciaal onderwijs een vmbo-opleiding, havo of vwo volgen. Zij krijgen op het einde van hun schooltijd het diploma dat daarbij hoort.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
batterij 1562565529

Er zit kinderarbeid achter ‘klimaatvriendelijke’ elektrische auto’s

school 1562570596

Onderwijs loopt vast: volgend schooljaar komen basisscholen 3500 leraren tekort