in , , ,

Let op: Marktplaats geeft sociale diensten steeds vaker gegevens van verkopers

Marktplaats levert steeds vaker informatie van adverteerders aan gemeenten en sociale diensten die uitkeringsfraude onderzoeken. Dat meldt het KRO-NCRV programma De Monitor  [12 april 22.35 uur NPO 2] dat er aandacht aan besteedt. De verkoopwebsite geeft gemiddeld twintig keer per maand gegevens van verkopers door na verzoeken van de sociale dienst. Marktplaats zegt dat zij alleen gegevens verstrekken als dat wettelijk verplicht is.

Marktplaats geeft aan alleen de advertentiehistorie door te geven en zegt geen informatie over de verkoop zelf door te spelen. “Wij geven geen inzage in daadwerkelijke transacties, wij weten dus niet of een geplaatste advertentie ook daadwerkelijk heeft geleid tot een transactie”, aldus een woordvoerder. Het aantal verzoeken dat Marktplaats krijgt van uitkeringsinstanties stijgt, zeggen ze zelf. “We zien elk jaar een lichte stijging die met name wordt veroorzaakt doordat ambtenaren van gemeentes of sociale diensten die ons hebben gevonden, ons vaker benaderen.”

De Monitor zegt gevallen te kennen van mensen van wie de is stopgezet of gekort vanwege ”onschuldige Marktplaatstransacties”.

Lees verder via PrivacyNieuws

Photo by marcoderksen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een Nederlandse documentaire over laagfrequent geluid, “De Brom”

Australië: geen vaccinatie, geen kinderbijslag