Australië: geen vaccinatie, geen kinderbijslag

Australische ouders die hun kinderen niet laten inenten vanwege bijvoorbeeld hun geloof, krijgen vanaf januari volgend jaar geen kinderopvangtoeslag en gezinsbelastingvoordeel meer. Dat wil premier Tony Abbott. Gezinnen kunnen daardoor jaarlijks bijna 11.000 euro per kind mislopen.

„Ouders die hun kinderen wel vaccineren moeten erop kunnen vertrouwen dat ze op de kinderopvang geen ziektes oplopen omdat anderen gewetensbezwaren hebben tegen vaccinatie”, zo kondigde Abbott zondag zijn plannen aan, schrijft The Sydney Morning Herald.

Hoewel ongeveer 97 procent van de Australische kinderen wel wordt gevaccineerd, is het aantal dat niet is ingeënt het afgelopen decennium gestegen.

Lees verder via Telegraaf.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. John schreef:

  Oplossing; Gewoon geen kinderen meer krijgen.
  Wie kinderen in deze zieke wereld wil zetten moet zelf een vaccinatie krijgen.
  Bovendien krijg je die kinderbijslag betaald van geld dat ze van jezelf en anderen af hebben gepakt.
  Het is dus een sigaar uit eigen doos.

 2. Noblesse Oblige schreef:

  Het bestaat niet dat een overheid kan opleggen om vaccinaties te accepteren.
  De overheid heeft de mens niet geschapen. En verder is de overheid er voor de burgers en niet dat de overheid gaat bepalen of de Schepper zijn werk wel goed heeft gedaan.
  Als zo’n overheid dat toch doet is dat niet minder dan werk van de duivel. Daar twijfelde ik bij Abbott al niet aan, maar is nu wel duidelijk. Hoog tijd dat de Australische burgers in actie komen tegen hun regering.

Geef jouw mening

Close
%d bloggers liken dit: