in

Leugens van het UWV – Er komen helemaal geen banen bij!

Een van de voordeeltjes van het runnen van web sites in het “nieuws segment” is dat je veel gelegenheid krijgt het nieuws om je heen te volgen. Dat voordeeltje wordt al snel een nadeel wanneer je zoals mij allergisch bent voor halve waarheden, oftewel hele , want dat is toch waar roverheden en aan hen gelieerde organisaties zich 99 procent van de tijd mee bezig houden.

Uiteraard gaat dit ook op voor die fijne instantie genaamd UWV. Deze roverheidsinstantie houdt zich namelijk naast een janboel maken van uitkeringen voor werklozen, en andere “onrendabelen” ook nog eens bezig met het doen van prognoses en voorspellingen. Zo las ik bij BNR dat onze zogeheten “Banenmotor” weer op gang komt, want het UWV heeft becijferd dat er dit jaar naar verwachting maar liefst 129.000 banen bij gaan komen in 2016.

https://youtu.be/dsGqblR1cV8

Dat is mooi zou u zeggen toch? Nou nee, het is namelijk niet waar want tegenover deze aanwas van banen staan wel de ontslag golven binnen de wat er 30.000 zijn, de massa faillissementen van onder andere V&D en Scapino ketens wat in het slechtste geval nog eens 20.000 werkzoekenden op gaat leveren in totaal.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over ontslag golven bij banken, oliemaatschappijen en meer. Ik heb ze niet allemaal geteld, maar durf ongezien te stellen dat er voor elke baan die er bij komt er momenteel ook een ontslagen werknemer bij komt en het gevolg? Het gevolg is dat de status quo van ongeveer 100.000 te vergeven banen op 400.000 werkzoekenden gewoon gehandhaafd blijft.

Om het allemaal nog even wat erger te maken zijn de twee feiten(Ontslagen werknemers en de extra banen) ook nog eens niet compatibel, want terwijl de ontslagen voornamelijk vallen in de zorg, bank en detailhandel sector en de bouw sector het leeuwendeel van de extra banen levert, doet dat niets voor de vers ontslagen werknemers. Wat we dus zien is een “stoelendans” waarbij de langdurig werkloze bouwvakker aan de slag gaat en zijn of haar plaats wordt ingenomen door zorg, bank en winkelpersoneel. Dat schiet lekker op he?

Dat verteld het UWV u er uiteraard niet bij. Het staat immers veel mooier voor het plucheplakkende gepeupel om te schermen met maar liefst 129.000 extra banen niet waar en aangezien het UWV aan het infuus ligt van deze plucheplakkers, werkt deze maar wat graag hieraan mee, het verkondigen van halve waarheden, aka. hele leugens.

Nu kunt u zeggen dat het aantal werkzoekenden afneemt gezien het aantal verstrekte ww uitkeringen, maar dan vergeet u de verkorte duur waardoor mensen sneller doorstromen naar de bijstand, om als gratis werkslaaf zonder opbouw of rechten ingezet te kunnen worden, maar niet meer meetellen als werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Tja dat leukt de cijfers wel wat op nietwaar?

Laat u niets wijsmaken, we zitten nog even diep in het putje als in 2008. Ja de is wat gaan liggen, maar daar staat het wanbeleid van Rutte II tegenover hier. Onze eigen NL crisis zeg maar, want niks is schadelijker voor een land dan een regering van plucheplakkers die regeren om het regeren om maar op dat pluche te kunnen blijven zitten. Die handelen niet in de beste intenties voor een land maar voor zichzelf.

Ik hoop toch echt uit de grond van mijn steenklomp dat de gemiddelde Nederlander inmiddels wakkerder is dan dat, en de fabeltjes van het UWV ziet voor wat ze zijn. Hele leugens!

Lees verder bij de Bron: Urubin

Photo by FNV Bondgenoten


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Commissie: ‘Vluchtelingenbelasting op benzine moet er komen vanwege kosten vluchtelingencrisis’

Grote depressie 2.0 in volle ontwikkeling